Bilişim Sektörü Sanayide Ezberleri Bozacak

ATO‘nun organize ettiği “Bilişim Sektörü Buluşmaları,” ATO Başkanı Gürsel Baran ve Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

14 Şubat 2024 tarihinde, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bilişim sektörünün toplumsal ve ekonomik kalkınmanın öncü unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Sürdürülebilir refahın temelini atan bilişim teknolojileri, ekonomiye yön veriyor ve sosyal hayatı dönüştürüyor” ifadesini kullandı.

ATO’nun 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Bilişim Sektörü Buluşmaları”, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO’da Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Başkanlığı ile Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuş Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, bilişim sektörüne yönelik sorunlar, talepler ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca, birçok ATO Komite ve Meclis Üyesi ile sektör temsilcisi de bulunarak etkinliğe katılım sağladı.

ATO Meclis Toplantı Salonu’ndaki toplantının açılış konuşmalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz ve ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Başkanı Gökhan Ertek gerçekleştirdi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı konuşmada gelişmişliğin temel unsurlarından biri olan bilişim sektörünün, tüm dünyada toplumsal ve ekonomik kalkınmanın öncüsü haline geldiğini belirtti. Sanayi devrimleriyle başlayan değişim ve dönüşüm sürecinin hızla devam ettiğine değinen Baran, “Bu süreçte, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden, bu alanlara yatırım yapan, üreten ve değişimi yönetebilenler hem kazanç sağlıyor hem de ülkelerine ve milletlerine katkıda bulunuyor. Sürdürülebilir refahın anahtarı haline gelen bilim ve teknoloji, ekonomiye yön veriyor ve sosyal hayatı dönüştürüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Küresel Bir Merkez Haline Gelecektir

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da yaptığı konuşmada dünyada artık siyasi bağımsızlığın, teknolojik bağımsızlıktan geçtiğini vurgulayarak, “Ülkemizin küresel bir güç olma yolunda, dijital dönüşümü ve teknolojik verimliliği daha üst seviyelere taşıyacağı aşikardır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Tam Bağımsız Türkiye hedefiyle, birçok alanda başlatılan, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye Vizyonu kapsamında, Türkiye Yüzyılı dönemi, yeni teknolojiler üreterek, gelişen ve dönüşen ülkemizi, teknoloji geliştirme konusunda, küresel bir merkez haline getirecektir” dedi.

Dijital dönüşümün sağlık hizmetlerinin sunumunda, erişiminde, hasta-hekim ilişkilerinde devrim niteliğinde gelişmelere yol açtığını kaydeden Yılmaz, “Hastalar daha iyi hizmet almış, sağlık profesyonelleri daha etkili bir şekilde çalışmış, toplumun sağlık hizmetlerine olan erişimi ve hizmet kalitesi artmıştır” diye konuştu.

Dijital Sağlık Randevularının Oranı Yüzde 75’e Ulaştı

Özellikle pandemi sürecinin hızlandırdığı birçok dijital uygulamanın hayata geçirilmesine dikkat çeken Yılmaz, “Örneğin, Kamu Hastaneleri ve Aile Sağlık Merkezleri ile birlikte, yaklaşık 30 bin sağlık tesisine ait randevuları merkezi bir şekilde yöneten, dünyada ilk ve tek sistem olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi, 2020 yılında dijital kanallardan alınan randevu sayısının oranı yüzde 34 iken bugün bu oran yüzde 75’e ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Yapay zekâ çalışmalarından kuantum bilişimine, ileri veri analitiği çalışmalarından inovatif sağlık teknolojilerine, veri güvenliği çalışmalarından kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede güncel ve değişen teknolojileri takip ettiklerini belirten Yılmaz, “Hedefimiz, sağlıkta dijitalleşmeyi artırarak, sadece ulusal düzeyde değil, aynı zamanda ülkemizi şifa merkezi haline getiren hizmet sunumları ve teknolojik gelişmelerle küresel düzeyde de etkili bir konuma yükseltmektir” ifadesini kullandı.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım