Beymen, “Dünyaya Sözümüz Var” sloganını benimseyerek sürdürülebilirlik çabalarını “Beymen Promise” adı altında bir araya getirdiğini duyurdu. Şirket, bu doğrultuda sürdürülebilirlik yol haritasını kamuoyuyla paylaştı.
Beymen, “Dünyaya Sözümüz Var” başlığıyla paylaşılan Beymen Promise manifestosunu kamuoyuyla paylaştı. Manifesto, “Moda, sadece kendimize uygun kıyafetleri giymek değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir döngü oluşturmakla da ilgilidir. Döngüsel modanın öncüsü olma taahhüdümüzü yineliyoruz!” mesajını iletiyor ve Beymen’in doğa, toplum ve çalışanlarına yönelik taahhütlerini içeriyor.
Şirket, sürdürülebilirlik yol haritasını tanıttığı etkinlik için Beymen Zorlu Center’da bir toplantı düzenledi. Toplantı, gazeteci ve yazar Ilgaz Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Beymen Group Üst Yöneticisi (CEO) Elif Çapçı ile Boğaziçi Üniversitesi İklim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz‘ın katıldığı bir söyleşi de etkinlik kapsamında gerçekleşti.
Etkinlikte iş süreçlerinin her aşamasında sürdürülebilirliği önceliklendirdiğini ve faaliyetlerinin çevresel etkisini ölçülebilir şekilde azaltmayı hedeflediğini duyuruldu. Beymen, manifestosunda gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma amacıyla hareket ettiğini vurguluyor. Ayrıca sürdürülebilir moda anlayışının çevreye duyarlı, sosyal alanlarda adil ve eşitlikçi, kültürel açıdan saygılı ve ekonomik olarak uygulanabilir iş modellerini içerdiğini belirtiyor.
Beymen’in 50 yılı aşan tarihi boyunca attığı her adımda moda dünyasına yön veren vizyoner bir konumda olduğunu aktaran Elif Çapçı, şu şekilde konuştu:
“Dünyamız, etkilerini hepimizin her geçen gün çok daha derinden hissettiği farklı krizleri bir arada yaşadığımız bir dönemden geçiyor. İklim krizi dünyamızı, hayatlarımızı ve iş modellerimizin sürdürülebilirliğini pek çok açıdan olumsuz etkiliyor. Ayrıca sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetlerin alışveriş tercihlerine de yansıdığı bir dönemdeyiz. Biz de Beymen Grubu olarak sürdürülebilirliği merkeze aldığımız bir dönüşüm yaşıyoruz. ESG çerçevesinde kapsayıcı, kararlı, şeffaf ve ölçülebilir bir çalışma modeli benimsiyoruz.
Tedarik zincirimizi de kapsayan şekilde tüm ekosistemimize yaygınlaştıracağımız küresel referanslarımızı belirledik, sertifikasyon süreçlerimizi tamamladık. Atık ve üretimde kullanılan su miktarını ve karbon ayak izimizi kararlı bir şekilde ve sürekli azaltacak şekilde yol haritamızı çizdik. Beymen mağazalarımızın yanı sıra üretimini gerçekleştirdiğimiz Beymen Club, Network, Divarese, Beymen Collection ve Academia’da sürdürülebilirlik alanında kararlı, güçlü ve önemli adımlar atıyor ve taahhütlerde bulunuyoruz.”
Beymen, Sürdürülebilirlik Manifestosunda Birçok Noktaya Değiniyor
Beymen, döngüsel moda alanında liderlik hedefi doğrultusunda “Beymen Promise” manifestosunu hayata geçiriyor. Bu çerçevede Beymen Reborn ile ikonik çantaları yeni sahipleri ile buluşturmayı taahhüt eden Beymen, döngüsel moda yaklaşımını Beymen Repair ve Beymen Recycle adımlarını platformlarına ekleyerek sürdürecek.
Beymen Grubu, yayınladığı manifestoda 2024 yılının ilk yarısına kadar tüm ambalajlarının yüzde 100 sürdürülebilir sertifikalı malzemelerden olacağını açıkladı. Manifestoda, bu uygulamanın grup genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte ambalajlardaki selülozik malzemelerin sürdürülebilirlik temelli standartlara sahip olması için dünya çapında faaliyet gösteren Forest Stwardship Council (FSC) sertifikalı ürünlerin tercih edileceği belirtiliyor.
Marka yayınladığı manifestoda, atık yönetimi ve üretimde kullanılan su miktarını ve karbon ayak izini sürekli olarak azaltmayı hedefleyen çalışmalarını vurguluyor. Ayrıca 2040 yılına kadar sıfır atık ve sıfır emisyon hedefine taahhütte bulunuyor. Denim üretiminde yüksek düzeyde su ve elektrik tasarrufu sağlayan Jeanologia işlemi uygulayan Beymen, aynı zamanda pamuk üretiminde dünyanın en büyük pamuk sürdürülebilirlik programı olan “Better Cotton Initiative” (BCI) ile su tüketimini azaltmayı taahhüt ediyor.
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olarak eşitliğe söz veren Beymen, yaklaşık yüzde 45 olan kadın çalışma oranını 2025 itibarıyla yüzde 50’ye çıkararak eşit bir çalışma ortamına söz veriyor. Kadınların ekonomik ve toplumsal yaşamda güçlenmesi için çalışmalar yürüten Beymen, eşitlilik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda kurum içindeki çalışmalarını dışarıya taşımaya da hazırlanıyor. Manifesto kapsamında son olarak Beymen bünyesindeki 1.000’i aşkın marka arasında sürdürülebilir ürün ve markaları artırmaya söz veriyor.