ASPİLSAN Enerji, askeri ve sivil ihtiyaçlar için kesintisiz enerji çözümleri sunmaktadır. Şirket, “KANGURU” adını taşıyan akıllı batarya depolama ve şarj kabini geliştirmiştir.
Güvenlik güçlerinin en yaygın kullandığı ekipmanlardan biri olan telsiz bataryalarının, zorlu koşullarda dahi tam kapasiteyle göreve hazır tutulmasını sağlamak üzere ASPİLSAN Enerji tarafından “KANGURU” adlı akıllı batarya depolama ve şarj kabini geliştirildi. Hücre, pil ve bataryalar ile bunların şarj ihtiyacına yönelik çözümler geliştiren ASPİLSAN Enerji, enerji depolama alanındaki dışa bağımlılığı azaltmaya katkı sağlıyor.
Şirket, son dönemde geliştirdiği KANGURU akıllı batarya depolama ve şarj kabini ile Faydalı Model Belgesi aldı. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, telsiz bataryalarının genellikle temin edildikten sonra operasyon gününe kadar kasalarda beklediğini belirtti.
Özdemir, telsizlerin içindeki elektronik devrelerin kendi öz tüketimlerinin olduğuna dikkat çekerek, bunların bir süre sonra bataryalardaki pilleri tüketebildiğini ve periyodik olarak bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti. Özdemir şunları söyledi: “Bazıları yüksek sıcaklıklara, bazıları ise düşük sıcaklıklara maruz kalabilir. Bunların yanı sıra raf bekleme şartları da vardır. Bu şartlar her zaman sahada sağlanamayabilir, genellikle sağlanmaz da. Ayrıca belirli periyotlarda şarj edilmeleri gerekmektedir. Bu, planlı bakım ve muhafazayı gerektirir. Eğer çok sayıda ürün aldıysanız ve ihtiyaç yılın sonlarına doğru ortaya çıkıyorsa ve tedarik yılın başında yapılmışsa, bakımları yapılmamışsa bataryalar kullanılamaz hale gelebilir.”
Akıllı bakım algoritmalarıyla donatılmış olan ve şarj devreleri bulunan bu kabin sayesinde, operasyon için düğmeye basıldığında kaliteli, şarjlı ve çalışır durumda olan bataryaları temin edebiliriz. Bu dolapların içinde farklı tipte bataryaları yerleştirebileceğimiz yuvalar bulunmaktadır. Kullanıcının ihtiyaçlarına göre bu yuvaları içeren rafları düzenleyebiliriz. Hangi tür bataryaların olduğuna ve hangi telsiz tipinin kullanıldığına bağlı olarak bu bataryaları kabin içinde iklimlendirilmiş, ısıtılmış veya soğutulmuş bir ortamda koruyoruz. Ayrıca ekranda hangi raflarda hangi bataryaların bulunduğunu ve sağlık durumlarını izleyebiliyoruz. Özdemir, istenirse internete bağlanarak uzaktan takip yapılabildiğini ve envanterin görülebildiğini belirtti. Ayrıca, bozulan veya şarjı biten bataryalar için sistem tarafından alarm verildiğini ifade etti.