Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik merkezini İstanbul Tuzla’da faaliyete geçirdi ve resmi açılış töreni üst düzey katılımla gerçekleştirildi.
Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik merkezini İstanbul Tuzla’da açtı. Merkezin resmi açılış töreni, üst düzey katılımla gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, “Amazon, KOBİ’lerimizin dijitalleşmesine ve ihracatına önemli bir destek sağlıyor. Global operasyonlardaki bilgi ve deneyimi, ekosistemimize kazandırıyor. Ayrıca, gerçekleştirdiği entegre yatırımlarla ülkemizin lojistik kapasitesine önemli katkıda bulunuyor.” şeklinde ifade etti.
Türkiye’de 5,2 Milyar Liranın Üzerinde Yatırım Yaptık
Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, şu açıklamalarda bulunarak, faaliyet gösterdikleri ülkelerde uzun yıllardır yerel kalkınmaya katkıda bulunduklarını ve birçok istihdam olanağı ile ekonomik fırsat yarattıklarını ifade etti:
“Sevinçle belirtmeliyim ki Türkiye, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden biridir. 2018 yılında Türkiye’de faaliyetlerimize başladığımızdan bu yana 5,2 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik ve şu anda 1000’den fazla kişiyi istihdam ediyoruz. Küresel bir şirket olarak, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde olumlu bir etki bırakmayı amaçlıyoruz.“
“Bu hedef doğrultusunda, küresel ölçeğimizi ve inovasyon kabiliyetimizi, çalışanlarımızın bir parçası olduğu toplulukların güçlenmesi için kullanmaya çaba gösteriyoruz. Bu bağlamda, Türkiye’de de LÖSEV’e (Lösemili Çocuklar Vakfı) destek vermekten ve Lösante Hastanesi’nde tedavi gören cesur küçük bireylerin ilaç masraflarına katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”
Kaliteli İstihdam Sağlamak Ve İş Yeri Güvenliği En Önemli Önceliğimiz
Amazon Türkiye Operasyonlar Genel Müdürü Hakan Karadoğan, Türkiye’de açtıkları ilk lojistik merkezin, şirketin Türkiye’ye olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Artan müşteri talebinin karşılanması konusunda önemli katkılar sağlayan merkezin geniş yelpazede istihdam olanağı sunduğunu dile getiren Karadoğan, “Çalışanlarımızın refahı, iş modelimizin temelinde yer alıyor ve güvenlik, kapsayıcılık ve saygıya dayalı bir çalışma ortamını teşvik ediyoruz. Sunduğumuz bu çalışma ortamına ek olarak çalışanlarımızın bir parçası olduğu toplulukları desteklemek adına ilgili kurumlarla diyalog halinde olmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Türkiye’de Amazon’da satış yapan KOBİ’lerin sayısının 2022’de yüzde 50’den fazla artarak 45 binin üzerine çıktığını açıkladı.
KOBİ’lerin ihracat satışlarının 2022’de önceki yıla göre yüzde 60’ın üzerinde artarak 500 milyon avroya yaklaştığını dile getiren Marriott, Amazon’un, Türkiye’deki KOBİ’ler için satışlarını artırma, markalaşma ve istihdam yaratarak işlerini büyütme olanağı sağlamak için yenilikler yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.
Amazon, Türkiye’deki Toplumsal Ve Sürdürülebilirlik Yatırımlarını Sürdürüyor
Açılış töreninde paylaşılan bilgilere göre, Amazon, Türkiye’de 2018 yılında faaliyetlerine başlamış olup, İstanbul’daki kurumsal ofisleri ve lojistik merkezi aracılığıyla 1.000’den fazla kişiye istihdam sağlamıştır. Amazon’un dünyanın herhangi bir yerine kurulan lojistik merkezleri, 60’tan fazla farklı role istihdam olanakları sunuyor.
Şirket, istihdama ve KOBİ’lere sağladığı desteklerin yanı sıra Türkiye’deki toplumsal yatırımlarını da sürdürmektedir. Amazon, şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin ardından, afetten etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren kurumlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla acil ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla yardım programını devreye soktu.