OPET ve İŞKUR, akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının artırılmasına yönelik yeni protokol imzaladı. Protokol kapsamında, OPET ve Sunpet bayileri, işe alım süreçlerinde İŞKUR’un istihdam teşviklerinden yararlanacak.
Kadın Gücü Projesi Genişliyor
Mart 2018’de OPET ve İŞKUR tarafından başlatılan Kadın Gücü Projesi, “mesleğin cinsiyeti olmaz” anlayışını toplumsal düzeyde benimsetmeyi amaçlıyor. Yeni protokol ile bu proje daha geniş kitlelere ulaşarak, akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, protokol kapsamında özel eğitim ve mesleki gelişim programları da oluşturulacak.
Kadın İstihdamında Artış
OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, kadınların eşit fırsatlara sahip olmasının daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünyanın temelini oluşturduğunu belirterek, “Proje ile birlikte sadece OPET istasyonlarında değil, tüm akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttığını görüyoruz. Kadınlar ile birlikte sektörün çehresini değiştiren, güzelleştiren bu projeyi akaryakıt istasyonlarındaki anlayış tamamen değişene kadar sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.
OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade’nin Açıklamaları
OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, proje kapsamında akaryakıt istasyonlarında en az iki kadın çalışan olması hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Proje başlangıcında istasyonlarda 1541 olan kadın çalışan sayısının Nisan 2024 itibarıyla 4 bine yaklaştığını kaydeden Kahramanzade, UN Women ile birlikte akaryakıt dağıtım sektöründe bir değişim yaratmayı ve tüm iş dünyasına örnek olmayı amaçladıklarını vurguladı.
İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş’in Görüşleri
İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, kadınların daha az yer aldığı akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve projenin başlangıcından bu yana sektörde kadınların daha fazla yer almasına yönelik önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti. Güneş, kadın istihdamını artırmaya yönelik bu çalışmaların sektörde olumlu bir değişim yarattığını ifade etti.
OPET ve İŞKUR’un iş birliğiyle yürütülen Kadın Gücü Projesi, akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Yeni protokol, bu hedef doğrultusunda atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Proje, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasına ve sektörde önemli bir değişim yaratılmasına katkı sağlamaya devam edecek.