Coca-Cola, İçecek Paketlerini Geri Dönüştürebiliyor

Coca-Cola, altılı paketlerinde plastik halkalara alternatif olarak fiber bazlı bir kağıt kullanarak plastik kullanımını daha da azaltıyor.

Oldukça geniş bir ürün gamına sahip olan Sprite, Fanta, Monster Energy, Powerade ve birçok farklı Coca-Cola ürünlerinin şişelenmesi operasyonlarını yürüten Liberty Coca-Cola Beverages, kolayca geri dönüştürülebilen düz ambalajlı karton ambalajları test etmeye başladı.

Graphic Packaging International tarafından tasarlanan ve ‘KeelClip’ olarak adlandırılan teknoloji, geri dönüştürülebilir kağıttan elde ediliyor. Yüzeyi, kontaminasyonu önlemek için kutuların üstlerini tamamen korumakla beraber ve tüketiciler bunları ambalajın taşıma için açılan deliklerinden tutarak taşıyabilir. Bu ambalajların güzel yanı da, hasar gören ve ya eskiyen tutamaçların geri dönüşüm kutusuna atılarak, tesislerde yeniden dönüştürülerek kullanılabiliyor olması.

Ambalaj aynı zamanda markanın raflarda daha fazla ön plana çıkmasını sağlayacak parlak renklere sahip olacak şekilde optimize edilmesi yanı sıra, kutuların montaj sırasında üreticinin vizyonuna uyacak şekilde farklı durumlarda farklı pazarlama materyaline dönüşmesine olanak sunuyor.

Coca-Cola, 6'lı içecek paketlerini geri dönüştürülebilir karton tutamaç ile değiştiriyor

Coca Cola’nın bu yenilikçi çözümü, genellikle su kütlelerine karışan ve deniz yaşamına zarar veren plastik içecek tutucular için bir çözüm olmayı amaçlıyor.

Sürdürülebilir çoklu ambalajlar ABD’de birçok eyalette raflarda yerini aldı. Bu yenilik ABD’de yeni olsa da, Avrupa’da zaten kullanılmaktaydı.

Liberty’ye göre, yenilenen sürdürülebilir tutamaçlar, yıllık plastik tüketimini 34 ton azaltmaya yardımcı olacak.

Çözüm, genellikle su kütlelerine karışan ve deniz yaşamını boğan her yerde bulunan plastik içecek tutucular için bir çözüm olmayı amaçlıyor.

Türkiye’de ise şimdilik plastik ambalaj kullanılmakta. İlerleyen günlerde, Coca Cola Türkiye’nin bu yeniliğe ne zaman adapte olunacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.