Tayvan`ın Dev Makine Üreticileri Maktek’te Türk Sanayisi İle Buluşuyor

Takım tezgahı ihracatında dünyada ilk 5 arasında yer alan Tayvan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26 Eylül’de açılacak MAKTEK fuarında akıllı takım tezgahlarını Türk sanayicileri ile tanıştıracak. 

Tayvanlı akıllı takım tezgahı üreticileri pandemi sonrası imalat endüstrisinin değişen taleplere uyum sağlayabilmek, süreçleri optimize etmek ve verimliliği artırmak üzere ihtiyaç duyduğu akıllı üretim çözümlerinin Türkiye lansmanlarını MAKTEK fuarında yapacak.

TAITRA, 26 Eylül – 1 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında MAKTEK‘te (Salon 11, Stand No: 1122), Tayvan akıllı üretim çözümlerini ve ACCUTEX, CHEVALIER, TONGTAI, VISION WIDE, YCM, HONOR SEIKI, VICTOR TAICHUNG gibi 12 Tayvanlı akıllı makine üreticisinin çözümlerini 360 VR teknoloji ile sergileyecek.

Takım tezgahı ihracatında dünyada ilk 5 arasında yer alan Tayvan, BT ve telekom ekipmanlarının yanı sıra komple takım tezgahı tedarik zincirlerinde de güçlü bir geçmişe sahip. 2021 yılında Tayvan’ın makine ürünlerinin ihracat değeri yıllık yüzde 31,7 artışla 27,53 milyar dolar olmuştur. 2022 yılı Ocak-Haziran ayları arasında ihracat değeri 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 14 artarak 1,45 milyar dolara yükselmiş bulunuyor.

Tayvan, gelişmiş endüstriyel makine modelleri ve piyasadaki bazı takım tezgahları dahil olmak üzere, bir dizi yüksek teknoloji ürününe ev sahipliği yapıyor. Bir ada ülkesi olan Tayvan, küresel tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan kapsamlı makine endüstrisi gruplarından dünya çapında yararlanma fırsatı sunuyor. Tayvan’ın makine ürünleri çoğunlukla ihracat amacı ile üretiliyor. Üretilen toplam takım tezgahı miktarının yaklaşık yüzde 75’i dünya çapında 180’den fazla ülkeye ihraç edilmiş ve bu, Tayvan’ı dünyanın en büyük takım tezgahı ihracatçılarından biri haline getirmiştir.

Yıllar boyunca Tayvan, Türkiye pazarı için en büyük takım tezgahı tedarikçisi olmaya devam etmiştir. 2021 yılında Tayvan, 2020’ye göre yüzde 46,2 artışla Türkiye’ye 241.261 milyon dolar değerinde akıllı takım tezgahı ihraç etmiştir. Tayvan, bu yıl Ocak-Haziran ayları arasında Türkiye’ye 115.056 milyon ABD doları değerinde akıllı takım tezgahı sevkiyatı gerçekleştirmiştir. Bu değer, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 gibi önemli bir artışı işaret ediyor.

Türkiye 2021 yılında piyasaya sürülen torna ve torna tezgahlarının toplamının yaklaşık 339.590 milyon dolar değerinde olan ekipmanını almış bulunuyor. Tayvan bu rakamın yüzde 34,02’sini yani 115.546 milyon dolarını karşılamış. İşleme merkezleri ile ilgili olarak, Türkiye aynı dönemde toplam 498.678 milyon dolar değerinde ithalat yaparken, Tayvan Türkiye’nin tüm talebinin yüzde 41.62’sini veya yaklaşık 207.522 milyon dolarını karşılayarak Türkiye’nin en büyük tedarikçisi olmuş durumda.