MediaMarkt Türkiye, “Eğitimle Daha İyiye” projesiyle bir yılda 5 bin çocuğa destek oldu, 2028’e kadar 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
6 Şubat depremlerinin ardından yaraları sarmak ve bölgedeki çocukların eğitimine destek olmak amacıyla MediaMarkt, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yaparak “Eğitimle Daha İyiye” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda TEGV’e 4 öğrenim birimi bağışlayan MediaMarkt, Ekim 2023’ten bu yana 5 bin çocuğa ulaştı. 2028’e kadar devam etmesi planlanan projeyle toplamda 24 bin çocuğun eğitimine katkı sağlanması hedefleniyor.
MediaMarkt’ın desteklediği 4 Bilişim ve Tasarım, Bilim ve Sanat Ateşböceği öğrenim tırlarında, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklara bilgisayar, iletişim teknolojileri, kodlama, bilişim, tasarım ve sanat gibi çeşitli alanlarda eğitimler veriliyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Malatya’da konumlanan bu birimlerde, Ekim 2023’ten 2024’ün Ekim ayına kadar 5 bin çocuk eğitim aldı ve toplamda 20 bin saat etkinlik gerçekleştirildi.
MediaMarkt, Yapay Zekâ Eğitimlerini Her Çocuk İçin Erişilebilir Hale Getiriyor
“Eğitimle Daha İyiye” projesi kapsamında depremden etkilenen illerde çeşitli atölye çalışmaları düzenlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda eğitimci, tasarımcı ve sanatçı Bager Akbay, çocuklarla yapay zekâ atölyelerinde buluşarak onlara bu alanda yaratıcı bir deneyim sundu. MediaMarkt, TEGV iş birliğiyle yapay zekâ eğitimlerini sürdürülebilir kılmayı ve uzun vadede tüm çocuklar için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.
Taş-Kâğıt-Makas Atölyesi: Çocuklar İçin Sanatla Terapi
Geçtiğimiz ay Taş-Kâğıt-Makas Atölyesi tarafından düzenlenen yaratıcı drama atölyesinde, kurucular Ceyda Düvenci ve Aslı Cüreklibatır, afetten etkilenen çocuklarla bir araya gelerek yaratıcı çalışmalar gerçekleştirdi. TEGV’in Hatay’daki Bilim Ateşböceği tırında yapılan bu atölyede, eğlenceli ve öğretici drama etkinlikleriyle çocuklara duygularını daha iyi tanıma ve ifade etme fırsatı sunuldu. Sanat temelli bu terapi ortamı, çocukların kendilerini daha özgür hissetmelerine katkı sağladı.