Turkcell Zeka Gücü, Elbistan BİLSEM’de yeni sınıf açtı. 9 yıldır özel yetenekli öğrencileri teknolojiyle buluşturan proje, MEB iş birliğiyle sürüyor.
Deprem bölgesindeki Zeka Gücü sınıfları 13’e, ülke genelinde ise 87’ye çıktı. Proje, özel yetenekli öğrencileri teknolojiyle buluşturmayı amaçlıyor
Geçen yıl Zeka Gücü projesinin sosyal etkisi, SROI yöntemiyle analiz edildi. Sonuçlara göre, öğrencilerin %84’ü özgüven ve akademik performansını artırdı. %83’ünde merak, %82’sinde teknolojiye ilgi ve farkındalık yükseldi. Proje, ayrıca öğretmenlerin %88’inin profesyonel gelişimine olumlu katkı sağladı.
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 2016’dan bu yana Türkiye’nin 55 şehrinde 87 Zeka Gücü sınıfını hizmete açtıklarını belirtti. Bu yıl açılan ilk sınıfın Elbistan BİLSEM bünyesinde faaliyete geçtiğini ifade etti.
Koç, “Sınıflarımızı artırmaya devam edeceğiz. Zeka Gücü projemiz, çocuklarımızın teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olmalarına katkı sağlıyor. Yapay zeka, robotik kodlama, akıllı ev sistemleri, bulut teknolojileri ve uzay bilimleri gibi birçok alanda eğitimlerle çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bugün Elbistan BİLSEM’deki öğrencilerimizle buluşmanın coşkusunu yaşadım. Tüm öğrencilerimize güzel bir yarıyıl tatili diliyorum” dedi.
Birleşmiş Milletler tarafından örnek gösterilen Zeka Gücü Projesi’nin, GSMA tarafından sunulan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları raporunda sosyal etki analizi alanında en iyi proje olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Bu kapsamda öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’den fazla ödül kazandığını vurguladı.
Koç ayrıca, deprem bölgesinde 10 ilde 13 Zeka Gücü sınıfının bulunduğunu, bu sınıfların en güncel teknolojik ekipmanlarla donatıldığını belirtti.