Türkiye Kiralama Sektörünün Nabzı Rent2Winn 2022 Zirvesinde Atıyor

Türkiye’de makine, otomotiv ve ekipman kiralama sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen Rent2Winn 2022 Kiralama ve İkinci El Zirvesi 11 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Mariott Hotel Asia’da gerçekleşti.

Hibrit olarak gerçekleştirilen zirve kiralama iş kolunun tüm bileşenlerini ağırlamış olmasıyla da bir ilki taşıyor. Zirve, bir yandan gerekli tüm önlemlerin alındığı güvenli bir ortamda katılımcılarını ağırlarken, diğer yandan salgın hassasiyetiyle dijital olarak katılmayı tercih edenlere de kendilerini salonda hissedecekleri kadar güçlü bir teknolojik altyapı sundu.

Alanında uzman profesyonellerin katılımıyla paylaşım ekonomisinin sağladığı avantajların ve dünyadaki gelişmelerin ele alındığı zirvede, 3 farklı panel düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rent2Winn 2022 Kiralama ve İkinci El Zirvesi Organizatörü Hybrid İletişim Kurucu Ortağı Gökhan Kuyumcu, “Verimlilik ve değerin paylaşım ekonomisiyle, yani kiralamayla artabileceğini her sektörde örnekleriyle görmekteyiz. Ülkemizde kiralama iş modelinin yeterli bilinçlendirmenin olduğu takdirde çok daha sürdürülebilir biçimde büyüyeceğini biliyoruz. Bu düşüncelerle hayata geçirmek üzere olduğumuz Rent2 Winn 2022 Kiralama ve İkinci El Zirvesi, bu konudaki mevcut iş hacmi ve potansiyeli daha fazla gözler öne serdi” şeklinde konuştu.

Zirvenin ana sponsoru Borusan Cat olurken, altın sponsorluğunu İş Leasing, Ascendum Makine ve Richie Bros paylaştı. MakinaParkuru da gümüş sponsor olarak etkinliğe katkı sağladı. Etkinliğin medya sponsorluğunu Forum Makina ve A4 Medya üstlenirken, dijital platform sponsorluğu ise Endless Fairs tarafından sağlandı.

Kiralamanın potansiyeli zirvede ortaya konuldu

Paylaşım ekonomisinin sağladığı avantajlar ve bu noktada dünya genelinde yaşanan gelişmelerin tartışıldığı zirvenin katılımcıları arasında; kiralama hizmeti veren ve alan firmalar, ürün satıcı firmalar, finansman kuruluşları, satış sonrası hizmet sağlayıcıları, kamu kuruluşları ile teknoloji ve bilişim firmaları yer aldı.

Zirvede; kiralamada sürdürülebilirlik, finansman koşullarındaki gelişmeler ve operasyon süreçlerinin yönetimi gibi konu başlıkları ilgili panellerde yer alarak farkındalığı artırmak hedeflendi. Ayrıca ürün grupları bazında firma yetkililerinin ulusal ve küresel pazar değerlendirmeleri ile ikinci el pazarına bakış, zirvenin diğer konu başlıkları arasında yer alıyor.

Teknolojinin getirdiği fırsatlar ise zirve kapsamında kiralama sektörüne yönelik yeni avantajları gözler önüne seriyor. İş ve inşaat makineleri, otomotiv, istif ve depolama ekipmanları, vinçler, personel yükseltme platformları ve güç sistemleri gibi ürün gruplarına dair gelişmeler de zirvede yer alan çeşitli panellerde ele alındı.

Alanının profesyonelleri zirvede!

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan Rent2 Winn 2022 Kiralama ve İkinci El Zirvesi alanının önde gelen deneyimli isimlerini konuşmacı olarak katılımcılara sunuyor. Fuarın açılış konuşması Renault Mais Eski Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından yapılmasının ardından Borusan Cat Pazarlama İletişimi Lideri Burcu Çalışkan Akdağ, Metaverse ve NFT; Yeni Dijital Dünyaya Yolculuk isimli bir konuşma gerçekleştirdi.