Yellow Card Kripto Platformu, 33 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Kripto platformu Yellow Card, Blockchain Capital’ın liderliğinde gerçekleştirdiği C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar finansman elde etti.

Winklevoss Capital, Polychain, Block, Inc, Third Prime Ventures, Castle Island Ventures, Galaxy Ventures, Blockchain Coinvestors ve Hutt Capital, yatırım turuna katılım sağladı. Bu yeni yatırımla birlikte Yellow Card’ın toplam yatırım miktarı 89,5 milyon dolara ulaştı.

2019’da ABD’de kurulan Yellow Card, Afrika kıtasına odaklanan bir kripto borsası olarak hizmet veriyor. İlk olarak bireysel kullanıcıları hedefleyen platform, kuruluşundan yaklaşık 2 yıl sonra işletmelere yönelmeye karar verdi.

2021’de 1 milyon kullanıcıya ulaşan Yellow Card, bireysel kullanıcıları yönetmenin maliyetli olduğunu fark etti. Küçük kullanıcılarla işlem hacimleri düşük kalarak işi sürdürülebilir kılmakta yetersiz kaldı. Buna karşın, küçük ve büyük işletmeler daha yüksek hacim ve işlem ücretleri sağlıyordu. Bu duruma çözüm olarak Yellow Card, minimum işlem tutarlarını artırma kararı aldı.

Yellow Card, Afrika ve uluslararası alanda yaklaşık 30 bin işletmeye ödeme ve hazine yönetimi alanlarında destek sunuyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Chris Maurice’in belirttiğine göre, stablecoin’lerin de etkisiyle girişimin işlem hacmi geçen yılın başında 1,7 milyar dolarken 3 milyar doları aştı.

Yellow Card, aldığı yatırımı yeni ürünler geliştirmek, ekibini ve sistem altyapısını güçlendirmek ve Afrika’daki düzenleyicilerle olan ilişkilerini sürdürmek amacıyla kullanacak.