Stripe, Bridge’i 1,1 Milyar Dolara Satın Aldı

Ödeme işleme devi Stripe, stabilcoin ödeme altyapısı sağlayıcısı Bridge’i 1,1 milyar dolara satın aldı. Henüz resmi bir doğrulama gelmemiş olsa da TechCrunch kurucusu Michael Arrington anlaşmanın sonuçlandığını bildirdi. Bu anlaşma, kripto ekosisteminde şimdiye kadar bilinen en büyük satın alma olarak dikkat çekiyor.

Bloomberg Anlaşmayı Ekim Ayında Duyurmuştu

17 Ekim’de Bloomberg, Stripe’ın Bridge ile ileri aşama görüşmelerde olduğunu yazmıştı. Sequoia, Ribbit Capital, Index ve Haun Ventures gibi ünlü yatırım şirketlerinden 58 milyon dolarlık yatırım alan Bridge, işletmelere USDT ve USDC destekli ödeme alma imkânı sunuyor.

Stripe, Stabilcoin Pazarındaki Hamlelerini Güçlendiriyor

Bridge, 2022 yılında iki eski Coinbase yöneticisi olan Zach Abrams ve Sean Yu tarafından stabilcoin tabanlı bir ödeme ağı olarak kuruldu. Stripe’ın bu satın almayı gerçekleştirmesi, firmanın son dönemde stabilcoin pazarında hızla büyüyen rekabeti yakalamaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Stripe, ABD’deki üye işyerlerinin USDC ile ödeme almasına olanak sağlayacak bir özelliği devreye sokmuştu. Mart 2024 itibarıyla 1 trilyon dolar ödeme hacmini aşan şirket, Bridge’in satın alınmasıyla kripto dünyasında çok daha büyük bir oyuncu haline geliyor. Anlaşma, kripto ekosisteminin en büyük satın alması olarak tarihe geçti.