Mediterra Capital, Sistem Global’e Ortak Oldu

Bağımsız özel sermaye şirketi Mediterra Capital, şirketlere büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global’e ortak oluyor. Yapılan açıklamaya göre bu işlem, Rekabet Kurumu onayı sonrası tamamlanacak. Mediterra Capital’in bu ortaklığı, Sistem Global’in küresel büyüme hedeflerini hızlandıracak.

Sistem Global’in Büyüme Planları

Ortaklık anlaşmasının ardından Sistem Global, önümüzdeki üç yıl boyunca Türkiye ve yurt dışı piyasalarında yeni yatırımlar ve satın almalar gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket, özellikle regülasyon teknolojileri (regtech) ve İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine odaklanacak.

Yönetim Kurulunda Değişiklik

Anlaşma kapsamında Sistem Global’in kurucu ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecek. Ayrıca Mediterra ortaklarından Murat Erkurt ve Ali Nalbantoğlu, Sistem Global Yönetim Kurulu’na katılıyor. Her iki isim de global girişim sermayesi, strateji ve küresel yönetim uygulamaları konularında önemli deneyimlere sahip.

KOBİ’lere Globalleşme Desteği

Sistem Global, finansal ve vergi danışmanlıkları, mevzuat ve uyum, Ar-Ge ve patent hizmetleri ile Türkiye’deki KOBİ’lerin küresel pazarlara açılmasına destek oluyor. Şirket, 2021 yılından bu yana çalışan sayısını 2 katına, cirosunu ise 8 katına çıkardı. 28 yıllık tecrübesi ile Türkiye’nin farklı şehirlerinde hizmet veren Sistem Global, aynı zamanda Birleşik Krallık, Almanya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalya gibi ülkelerde de uluslararası faaliyetlerini sürdürüyor.

Mediterra Kurucu Ortağı Murat Erkurt, Mediterra’nın şu anda 500 milyon euro varlık yönettiğine dikkat çekerken, Sistem Global’in, 165 milyon euro büyüklüğündeki Mediterra Fon 3’ün ilk yatırımı olduğunu belirtti. Erkurt, Sistem Global’in geçmişteki yüksek büyüme performansını, yeni satın almalar ve iş birlikleri ile destekleyeceklerini açıkladı.