Hepsiburada, En İyi Sürdürülebilirlik Ekibi Ödülünü Kazandı

Hepsiburada, HepsiTürkiye’den programıyla The Hammers Awards’ta Sürdürülebilirlik Ekibi ödülünü kazandı, 64 ilde 300’den fazla yerel üreticiye destek verdi.

HepsiTürkiye’den programına katılan her üç yerel üreticiden biri, kadın girişimci ya da kadın kooperatifi olarak faaliyet gösteriyor. Program, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan Yoksulluğa Son (1), Açlığa Son (2), Cinsiyet Eşitliği (5) ve Sorumlu Üretim ve Tüketim (12) hedeflerine katkı sağlamak amacıyla tasarlandı. Türkiye’nin 81 ilindeki 922 ilçeden en az bir yerel üreticiye ulaşmayı hedefliyor.

Hepsiburada, HepsiTürkiye’den programına katılan yerel üreticilere %1+KDV komisyon oranıyla e-ticarete adım atma imkânı sunuyor. Komisyon indiriminin yanı sıra, ürünler için ücretsiz fotoğraf çekimi, hediye dijital reklam bakiyesi, uygun fiyatlarla kargo, özel tanıtım sayfası ve e-ticaret eğitimleri gibi birçok avantaj ve destek sağlanıyor.

Yerel üreticiler, programa başvurularını programın internet sayfasından yapabiliyor. İllere göre belirlenmiş yöresel ürün üreten, marka tescil belgesi olan, coğrafi işaretli ürünler için tescil sahibi kurumla sözleşmesi bulunan, gıda kodeksine uygun paketleme yapan ve ürünün ambalajlı görsellerini sunan tüm yerel üreticiler programa katılabiliyor.