Google, Alışverişi Yapay Zeka ile Kişiselleştiriyor

Google, alışveriş deneyimini daha da geliştirmek adına alışveriş sekmesini yapay zeka ile güçlendiriyor.

2023’te Arama’ya getirdiği üretken yapay zeka teknolojisini bu kez alışveriş sekmesine entegre eden Google, kullanıcılara tam olarak aradıkları ürüne yönelik yapay zeka destekli öneriler sunacak. Şirket, bu yeni özellikleri ABD’de mobil ve masaüstü kullanıcılarına kademeli olarak sunmaya başladı.

Yeni özellikler arasında, bir ürün arandığında sayfanın üst kısmında görünen yapay zeka özetleri dikkat çekiyor. Örneğin; “Seattle için erkek kışlık mont” araması yaptığınızda, Google size o bölgenin iklimine uygun mont seçiminde dikkat etmeniz gereken noktaları içeren bir özet sunuyor. Bu özetler, sıcaklık nadiren donma noktasının altına düştüğü için suya dayanıklılık veya yalıtım gibi kriterleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyor.

Yapay zeka ayrıca size kişiselleştirilmiş ürün önerileri de sunuyor. Önerilen her ürün, sizin için neden uygun olabileceğine dair kısa bir açıklamayla birlikte gösteriliyor. Örneğin; Google bir mont önerirken, “geri dönüştürülmüş naylon bir kabuğa sahip ve sizi sıfır altı sıcaklıklarda bile sıcak tutabilir” gibi bilgilere yer veriyor.

Bunların yanı sıra, Google, yeni bir kaydırılabilir alışveriş beslemesi sunacak. Bu besleme, kullanıcıların alışveriş tercihleri ve izledikleri YouTube videoları gibi içeriklere dayalı olarak kişiselleştirilecek. Örneğin, Chelsea botları arandığında, farklı markalardan popüler botlar ve bu botların değerlendirmelerini içeren YouTube Shorts videoları görüntülenebilecek. Sonrasında, yürüyüş montları, mutfak aletleri veya hafta sonu çantaları gibi ürün önerileri sunulacak.