Meta, DOE İnisiyatifine Katıldı

Teknoloji devi Meta, ABD Enerji Bakanlığı’nın (DOE) karbon giderme projelerine yönelik satın alma programına 35 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı. Bu taahhüt, DOE’nin Mart ayında başlattığı karbon giderme satın alma programına bir yanıt olarak geldi. Meta’nın bu yatırımı, karbon ayak izini azaltma hedefine yönelik daha büyük ve cesur satın alma taahhütlerinin bir parçası olarak görülüyor.

Meta, karbon giderme projelerine yaptığı bu yatırımın, şirketin 2030 yılına kadar tedarik zincirinde net sıfır emisyona ulaşma hedefini destekleyeceğini belirtti. DOE’nin bu girişimi, karbon giderme kredilerini satın almak için ilk kez federal bir hükümet programı başlattı ve Meta, Google’dan sonra bu girişime katılan ikinci büyük şirket oldu.

Google, DOE’nin programına Mart ayında 35 milyon dolarlık bir taahhütle katılmış ve aynı gün bu programı duyurmuştu. Şirketler, bu tür karbon giderme projeleri ile küresel karbon pazarının gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Meta’nın Sürdürülebilirlik Hedefleri

Meta, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için karbon giderme projelerine yaptığı bu yatırımlarla, küresel operasyonlarındaki ve tedarik zincirindeki sera gazı emisyonlarını azaltmaya odaklanıyor. Şirket, daha önce 2020 yılında operasyonlarında net sıfır karbon seviyesine ulaştığını duyurmuş ve bu başarıyı %94 oranında emisyon azaltımı ile gerçekleştirmişti.

Meta ayrıca doğa temelli çözümler ve gelişen teknolojilere dayalı karbon giderme projelerini destekleme sözü verdi. Şirket, zor giderilebilen sektörlerdeki emisyonları azaltmayı hedefliyor ve bu alanda yapılan yatırımların, dünya genelinde karbon giderme teknolojilerinin maliyetini düşürmeye yardımcı olmasını umuyor.