Kaspi.Kz, Hepsiburada’nın %65.4 Hissesini Satın Aldı

Hepsiburada’nın %65,4 hissesi, Kazakistan merkezli Kaspi.kz tarafından 1,127 milyar dolara satın alınıyor. İşlem, 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanacak.

Hepsiburada’nın kurucusu Hanzade Doğan ve aile üyeleri Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile Kaspi.kz arasında imzalanan bağlayıcı sözleşmeye göre, ödeme iki taksitte yapılacak. İlk taksit olarak 600 milyon dolar kapanışta, geri kalan 526,9 milyon dolar ise kapanıştan sonraki 6 ay içinde ödenecek.

2000 yılında kurulan ve 2021’de NASDAQ’ta halka açılan Hepsiburada, 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar dolar satış hacmine ulaştı. Platform, 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaspi.kz CEO’su ve eş-kurucusu Mikheil Lomtadze, satın almanın ardından her iki şirketin de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını koruyacağını açıkladı. Lomtadze, “Toplam pazarımızı yaklaşık 100 milyonluk bir nüfusa ulaşacak şekilde genişletmek önemli bir önceliğimizdi” şeklinde konuştu.