Beko ve C2FO Ortaklığı ile Tedarikçi Finansmanı Programı

Dünyanın önde gelen tedarikçi finansmanı platformu C2FO ile Beko’nun Türkiye’de gerçekleştirdiği Beko Erken Ödeme ve Tedarikçi Finansmanı Programı, global ölçekte örnek bir başarı hikayesi olarak dikkat çekiyor. İki yıl içinde 400 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan program, başta Türkiye olmak üzere 34 farklı ülkede 500’ü aşkın tedarikçiye yeni finansal olanaklar sundu.

Programın ilk aşamasında, Beko Erken Ödeme Programı ile tedarikçilere bankalarla yapılan kredilerde karşılaşılan teminat, yüksek faiz ve komisyon gibi maliyetlerden uzak bir şekilde faturalarını erken tahsil etme imkânı tanındı. Bu tamamen dijital platformda, tedarikçiler yüksek maliyetli kredilerini kapatmak, hammadde almak veya işletme sermayesini güçlendirmek için avantajlar elde etti.

Avantajlı İskonto Oranları

İkinci aşama olan Beko Tedarikçi Finansmanı Programı, tedarikçilerin bankaların Beko için belirlediği avantajlı iskonto oranlarından faydalanmasını sağladı. Tedarikçiler, platform kullanımıyla ilgili herhangi bir masraf veya komisyon ödemezken, Türkiye’nin en düşük maliyetli ve tüm bankaların katılımına açık bir tedarikçi finansmanı programı oluşturuldu.

Yeşil Dönüşüm

Türkiye’de bir ilk olan Sürdürülebilirlik Bağlantılı Tedarikçi Finansmanı Programı, sürdürülebilirlik skoru yüksek tedarikçilere avantajlar sundu. Beş farklı ülkede lansmanı yapılan bu program, Beko’nun yeşil dönüşümüne katkı sağlarken, sürdürülebilir finansman sağlama konusunda istekli bankalar için yeni bir fırsat yarattı.

Beko C2FO Programı, dijital altyapısı, inovatif yaklaşımı ve sürdürülebilirlik etkisi ile uluslararası birçok ödüle layık görüldü. Son olarak G20/B20 zirvesinde örnek bir çalışma olarak tavsiye edilen program, tedarikçi finansmanı alanında dünya çapında ses getiren bir başarıya dönüştü.