Big Bang Sahnesiyle Girişimcilikte Yeni Dalga Yükseliyor

İTÜ Çekirdek‘in düzenlediği Big Bang Startup Challenge, 18-19 Aralık’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleşecek ve girişimci global yatırımcılar sunum yapacak.

İTÜ Çekirdek, “Dünyanın En İyi Üniversite Kuluçka Merkezi” olarak girişimcileri 360 derece destekleyip, global pazarlara açılmalarını sağlıyor. Her yıl düzenlediği Big Bang Startup Challenge ile girişim dünyasına öncülük eden İTÜ Çekirdek, bu yıl “Yeni Bir Dalga” temasıyla 18-19 Aralık 2024 tarihlerinde UNIQ İstanbul’da düzenleniyor.

Sahneye çıkacak 50 en iyi girişim, yatırım ve ödüllerle buluşacak. Geçen yıl 1,28 milyar TL’lik ödül ve yatırım desteği sağlayan etkinlik, bu yıl daha büyük bir destek yaratmayı hedefliyor. Etkinlik sunumları global yatırımcılara canlı yayınlanacak.

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, Etki Yaratan Kuluçka Merkezi olmanın sorumluluğuyla girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye devam ediyor. Her yıl ortalama 500 start-up’ı destekleyerek Türkiye ekonomisine milyonlarca dolarlık katma değer kazandıran merkez, 13 yılda 4.500 teknoloji girişimini yetiştirdi ve 1.600’ünün şirketleşmesine katkı sağladı.

İTÜ Çekirdek’in desteğiyle girişimler 11 bin kişiye istihdam yaratırken, 270 milyon doları aşan yatırım aldılar. 2022’de Big Bang sahnesinde girişimlere 341 milyon TL destek sağlayan İTÜ Çekirdek, 2023’te bu desteği 3,5 kat artırarak 1,28 milyar TL’ye çıkardı.

İTÜ Çekirdek desteğiyle teknolojilerini geliştiren yüzlerce girişim, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla hız kazanarak global başarılar elde etti. Bu girişimler arasında 40’tan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran, Silikon Vadisi’nden yatırım alan ve sektörel dönüşümlere öncülük eden geleceğin unicorn adayları da yer alıyor. Big Bang 2024’te de geçmiş yıllarda olduğu gibi dikkat çeken girişimlerin doğması bekleniyor, yeni başarı hikayelerine sahne olacağı öngörülüyor.

Etkinlik ücretsiz ve herkese açık. Teknoloji ve girişim dünyasına ilgi duyanlar, detaylı bilgi ve kayıt için bigbang.itucekirdek.com adresini ziyaret edebilirler.