SKA Etki Standartları Eğitimleri Üçüncü Dönemini Tamamladı

Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), iş dünyasında sürdürülebilir dönüşümü hızlandırma misyonuyla düzenlediği SKA (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) Etki Standartları Eğitimleri ile 2024 yılı boyunca önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak, 9-11 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen eğitim, iş dünyasında sosyal ve çevresel etkiyi merkeze alan bir yaklaşımın yaygınlaşmasını hedefliyor.

Günümüzün çok yönlü krizleri karşısında sürdürülebilir kalkınma, iş dünyasının öncelikli hedeflerinden biri haline geldi. 2015 yılında BM tarafından ilan edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), şirketlerin sadece kâr odaklı iş yapma anlayışını geride bırakarak, sosyal ve çevresel etkiyi iş stratejilerinin merkezine almalarını teşvik ediyor. Bu amaç doğrultusunda UNDP tarafından geliştirilen SKA Etki Standartları, iş dünyasının sürdürülebilirliği nasıl iş modellerine entegre edebileceğine rehberlik ediyor.

EYDK’dan İş Dünyasına Etki Odaklı Dönüşüm

EYDK, Türkiye’de iş dünyasında sosyal ve çevresel etkiyi ölçme ve yönetme becerilerini geliştirmek amacıyla SKA Etki Standartları Eğitimlerini üyelerine zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda düzenlenen eğitimler, özel sektörden kamuya birçok alanda çalışan uzmanların katılımıyla gerçekleştirilerek, Türkiye’nin sürdürülebilir bir ekonomi inşa etmesine katkı sağlıyor. EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, iş dünyasının bu dönüşümdeki önemine dikkat çekerek, “Bu eğitimler, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefimizi güçlendirecek,” dedi.

Eğitime ev sahipliği yapan TSKB Genel Müdür Yardımcısı Poyraz Koğacıoğlu, banka olarak bu vizyonun önemine vurgu yaparak, “SKA Etki Standartları ile uyumlu projelere liderlik etmek, sürdürülebilir ekonomik büyüme için attığımız önemli adımlardan biri,” şeklinde konuştu. Koğacıoğlu, eğitimin, bankanın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlayacağını da belirtti.

İş Dünyasında Yeni Bir Dönem

2024 yılı itibarıyla EYDK tarafından başlatılan SKA Etki Standartları Eğitimleri, üst düzey yöneticilerden uzmanlara kadar geniş bir katılımcı kitlesiyle sürdürülebilir kalkınma anlayışını iş dünyasının merkezine taşıyor. 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen üçüncü dönem eğitimde, çevresel ve sosyal etkinin nasıl yönetileceği konusunda önemli bilgiler paylaşıldı. Eğitim programının Türkiye genelinde yaygınlaşarak, sürdürülebilir kalkınma alanında daha fazla şirketin bu standartları benimsemesi hedefleniyor.