Blue Energy, Nükleer Reaktörler için 45 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Blue Energy, A serisi yatırım turunda Engine Ventures ve At One Ventures’ın liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı.

Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketler, önemli yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan Blue Energy, yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Blue Energy’nin verdiği bilgilere göre, şirket A serisi yatırım turunda 45 milyon dolar fon elde etti.

45 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Engine Ventures ve At One Ventures’ın ortak liderliğinde gerçekleştirildi. Bu yatırım turuna Angular Ventures, Tamarack Global, Propeller Ventures, Starlight Ventures ve Nucleation Capital gibi diğer katılımcılar da destek verdi.

Blue Energy’nin paylaştığı bilgilere göre, alınan yeni yatırım, şirketin temel mühendislik ve saha çalışmalarını geliştirmesinin yanı sıra yeni iş birlikleri kurmasına da olanak tanıyacak.

2023 yılında Jake Jurewicz ve Matt Slotkin tarafından kurulan Blue Energy, güvenilir, temiz ve bol miktarda elektrik üreten nükleer enerji santralleri geliştiriyor. Şirket, inşaat süresini kısaltmak amacıyla modüler nükleer enerji santralleri inşa etmek için tersanelerden faydalanıyor. Bu santraller, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla rekabet edebilecek düzeyde enerji üretimi yapabiliyor.

Nükleer reaktör teknolojisi her geçen gün ilerlemeye devam ediyor. Ancak bu teknolojinin önündeki en büyük engel, reaktörlerin yüksek üretim maliyetleridir. Bu sorunu çözmek amacıyla Blue Energy, geliştirdiği teknoloji ile nükleer reaktör üretim süreçlerindeki masrafları azaltmayı hedefliyor.