Google, Imagen 3 ile AI Tabanlı Görüntü Oluşturmayı Başlattı

Google, en son yapay zeka aracı Imagen 3’ü Gemini kullanıcıları için yayınladı. Güncelleme, bu yılki Google I/O’da tanıtılmıştı ve tüm kullanıcılara sunuluyor.

Bu gelişmiş yapay zeka görüntü oluşturucu, daha gerçekçi ayrıntılar sunarak farklı stillerde görüntüler yaratmayı hedefliyor. Imagen 3, Google I/O etkinliğinde tanıtılan üç ana özellik ile geliyor.

Gemini, keskin ayrıntılar, canlı renkler ve daha az eser içeren görüntüler oluşturabiliyor. Bu araç, görüntülere daha gerçekçi detaylar ekleyerek onları gerçekçi hale getiriyor ve kullanıcılara farklı stillerde görüntüler yaratma özgürlüğü sunuyor.

Imagen 3’ü kullanmaya başlamak için sadece bir Google hesabına ve web ya da telefon üzerinden Gemini’ye erişime ihtiyacınız var. Görüntü oluşturma süreci, komut istemine metin girilerek başlatılıyor. Komut verildikten sonra, Imagen 3 otomatik olarak görseller ürettiği için manuel bir aktivasyon gerekmiyor.

Google, Imagen 3 ile oluşturulan tüm görüntülerin yapay zeka tarafından üretilen bir görüntü kimliği taşımasını sağlayacak. Bu bilgi, hem görselin üzerinde bir logo olarak hem de meta verilerde yer alacak. Bu özellik, görsellerin kaynağına dair şeffaflığı artırmayı ve kullanıcıların bu görsellerin Google’ın yapay zeka teknolojisiyle oluşturulduğunu anlamalarını sağlamayı hedefliyor.