Siemens Türkiye’den İnsan Kaynaklarında Yenilikçi Yaklaşımlar

Siemens Türkiye, insan kaynakları ve organizasyon alanındaki yenilikçi yaklaşımlarına devam ediyor. Şirket, “Gelecek için bugünü dönüştürmek” misyonuyla hareket ederken, çalışan memnuniyetine verdiği önemi ödüllerle taçlandırıyor. Üst üste üç yıl Happy Place to Work Ödülleri’nde “Teknoloji sektörünün En Mutlu İşyeri” seçilen Siemens Türkiye, Youth Awards 2024’te de “En Çok Çalışılmak İstenen Teknoloji Şirketi (1000+ çalışan)” kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Siemens Türkiye, çalışanlarına sunduğu esnek ve kapsamlı fayda paketiyle dikkat çekiyor. Şirketin sunduğu olanaklar arasında, değişen piyasa koşullarına ve çalışanların ihtiyaçlarına göre şekillendirilen birçok yenilikçi uygulama yer alıyor.

Hibrit, Esnek ve Uzaktan Çalışma

Çalışanların iş-özel yaşam dengesini desteklemek amacıyla, hibrit, esnek ve uzaktan çalışma imkânları sunuluyor. Görev tanımlarına uygun olan çalışanlar, yıl boyunca bu seçeneklerden faydalanabiliyor.

Çalışanlar, esnek yan haklar politikasıyla kendi ihtiyaçlarına göre faydalarını seçme özgürlüğüne sahip.

Siemens Türkiye, çalışanlarının gelişimini ve sağlığını destekleyen çeşitli programlar ve ayrıcalıklarla da öne çıkıyor. Şirketin sunduğu başlıca olanaklar şunlar:

Şirketin güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratma hedefi doğrultusunda, İşyerinde Saygı Kültürü inisiyatifi uygulanıyor.

Çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığını desteklemek amacıyla bütüncül sağlıklı yaşam kampı uygulamaları sunuluyor.

Çalışanlar, kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklemek için Coursera, LinkedIn Learning, HBR ve Get Abstract gibi platformlara erişim sağlayabiliyor.

Hem çalışanlar hem de aileleri için 7/24 destek sunan bir danışmanlık hattı mevcut.

Siemens Türkiye, çalışanlarına sağladığı uzun vadeli hisse programları ve çeşitli izinlerle onların bağlılığını ve motivasyonunu artırmayı hedefliyor:

Çalışanlar her yıl belirlenen dönemlerde Siemens hissedarı olma fırsatı yakalıyor. 2 yıl bekleme süresi sonunda, ellerindeki her 3 hisse için 1 bedelsiz hisse hakkı kazanıyorlar.

Yeni baba olan çalışanlar 15 gün ücretli izin alırken, ilkokul çağındaki çocuğu olan anne ve babalara okulun açıldığı ilk gün izin hakkı tanınıyor.

0-60 ay arası çocuğu olan anne çalışanlar, aylık kreş desteği ile destekleniyor.

Siemens Türkiye, ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlarına özel sağlık sigortası paketi sunuyor.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık

Siemens Türkiye, rekabetçi yan hak ve ayrıcalıklarla çalışan bağlılığını artırmayı, fırsat eşitliği, kapsayıcılık ve çeşitliliği desteklemeyi hedefliyor. Tüm bu yenilikçi insan kaynakları politikalarıyla, sektördeki liderliğini sürdüren şirket, çalışan memnuniyetini ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.