Toros Tarım’dan “AGRI Tech Ön Kuluçka Programı”

Toros Tarım, Türkiye tarım sektöründe sürdürülebilirliği desteklemek ve inovatif çözümler geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği AGRI Tech Ön Kuluçka Programı‘nı Divan Otel’de düzenlenen lansman ile duyurdu. Programa, tarım teknolojileri ve sürdürülebilirlik alanında yenilikçi iş fikirleri olan girişimci adayları katılım sağlayabilecek.

Tarımda Girişimcilik

Toros Tarım’ın sürdürülebilir tarım misyonunu benimseyerek başlattığı bu program, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi iş birliği ve Sürdürülebilir Tarım Bilimsel Ar-Ge Koop’un yürütücülüğünde gerçekleştirilecek. Program, girişimci adaylarına mentorluk, iş modeli rehberliği ve kuluçka programlarına hazırlık gibi pek çok destek sunacak. Program sonunda, başarılı olan projelerden jüri tarafından seçilen ilk üç girişimciye 18 bin ABD doları değerinde “Tohum Sermaye” desteği verilecek.

Toros Tarım Genel Müdürü Ahmet Eren, yaptığı açılış konuşmasında, Türk tarımının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ve çiftçilerin rekabet gücünü artırmak için inovatif çözümler sunduklarını belirtti. Eren, AGRI Tech Ön Kuluçka Programı ile sektöre öncü çözümler kazandırmak istediklerini vurguladı.

Meltem Onay’ın detaylı sunumuyla AGRI Tech Ön Kuluçka Programı’nın ayrıntıları paylaşıldı. Lansmanda hazır bulunan Yener Mercanköşk, Ülkü Özeren, Selen İnal, Aylin Özdemir, Burcu Türkeş, Sezer Ulaşer ve Recep Alagöz, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak programın hedeflerine dair önemli bilgiler verdi.