Karton Ambalajda Yeşil Dönüşüm Semineri Yapıldı

Bu sene “Birlikte Daha Güçlüyüz” temasıyla düzenlenen seminerde, sektörde verimlilik ve karlılığa odaklanarak, gelecekte ihracatı olumsuz etkileyebilecek gelişmelerden şirketlerin nasıl korunabileceği ele alındı.

Karton ambalaj sektörü, artan çevresel bilinç ve yeni yönetmelikler (EUDR, PPWR) ile birlikte önemli bir dönüşüm sürecinde. Sektör temsilcileri, düzenlenen seminerde bu dönüşümün önemini vurguladı. Matbaacılık ve baskı sektöründe dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin el ele gittiğini belirten KASAD Başkan Yardımcısı Ferit Dansık, “Gelecekte rekabetçi olmak için sürdürülebilirlik artık bir seçenek değil, zorunluluk haline geldi” dedi. Türkiye’nin baskı ve ambalaj sektöründe güçlü bir konumda olduğunu belirten Dansık, sektörün bu dönüşümü başarıyla yönetmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik sponsoru Sekamsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Erdoğan ise, küresel rekabetin arttığı günümüzde bilgi ve teknolojinin önemini vurguladı. Erdoğan, “Bilgiye dayalı üretim ve dijitalleşme, sektörümüzün rekabet gücünü artıracak en önemli faktörler arasında” diye konuştu. Sekamsan Yönetim Kurulu Üyesi Melih Erdoğan ise, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve verimliliğin sektörün geleceğini şekillendirecek üç temel ayak olduğunu belirterek, bu üç alanın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.