Prometeon, Yerli Üretimle Pazarlara Giriyor

Prometeon Tyre Group Üst Yöneticisi Roberto Righi, şirketin hem endüstriyel hem de ticari alanlarda önemli yatırımlar yapmaya devam edeceğini söyledi.

Avrupa ve Türkiye pazarında kullanılacak Prometeon markalı Serie 02 lastiklerin tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Lastikler, Mısır’da Serie 02’nin üretimi ve dağıtımı ile başlayan genişlemesini Afrika ve Orta Doğu pazarları için sürdürüyor. Prometeon ürün markasına geçiş hem Avrupa’da hem de Türkiye’de kademeli olarak gerçekleşecek ve bölgesel uygulamalar için geliştirilen yeni R02 modeller, ekim ayından itibaren satışa sunulacak.

Etkinlikte konuşan Righi, Serie 02 tanıtımının, şirketlerinin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ettiğini belirtti.

Righi, bu etkinliğin markalarının tanıtımı yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydederek, “Önümüzdeki yıllarda Grup olarak müşteri ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt veren ürün ve hizmetler sunma, karşılıklı güven ve saygıya dayanan bir iş ortaklığı yaklaşımını benimseme hedefiyle çalışacak, hem endüstriyel hem de ticari alanlarda önemli yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Serie 02 hem Avrupa’da hem de Türkiye’de bölgesel kullanım için yeni bir model sunuyor. Prometeon markalı R02 Proway’in yanı sıra R02 Proway M1 zorlu saha şartlarının söz konusu olduğu pazarlara özel olarak geliştirildi. Bu ürünler, farklı pazarlarda edinilen tecrübelerden yola çıkarak müşteri ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve farklı kullanım koşullarına özel çözümler sunmak için tasarlandı.

R02 Proway serisi, işletme maliyetlerini optimize etmeyi amaçlayan titiz filoların taleplerini karşılayarak, kilometre, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi sağlıyor.

R02 Proway M1, güçlendirilmiş sırt bileşenleri ve yapısal takviyeleri ile Türkiye pazarındaki zorlu kullanım koşullarına dayanıklılık ve kaplanabilirlik sunuyor. 2022’de tanıtılan Serie 02 teknolojisinin ileri versiyonu olan bu ürün, 6 binden fazla lastiğin test edilip 200 milyon kilometreden fazla mesafe kat edildiği AR-GE programı ile geliştirildi. Serie 01’e kıyasla, yeni Prometeon Serie 02 lastikleri yüzde 15 daha uzun kilometre ömrü, yüzde 15 daha fazla dayanıklılık, yüzde 20 daha fazla sürdürülebilirlik ve kaplanabilirlik sağlıyor.

Yeni Prometeon Kocaeli Fabrikasında Üretilecek

1960’lardan beri faaliyet gösteren Kocaeli fabrikası, modern teknolojisi ve çevre dostu üretim süreçleriyle dikkat çekiyor. Fabrika, hem Türkiye pazarına hem de 87 ülkeye lastik ihracatı yapıyor. Üretimde kullanılan malzemelerin büyük bir kısmı geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor. Bu sayede Prometeon, hem çevresel etkilerini azaltıyor hem de sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapıyor.