YouTube Kısa Videoların Süresini Uzatıyor!

YouTube, kullanıcıların isteği doğrultusunda Shorts videolarının süresini üç dakikaya çıkarıyor. Böylece içerik oluşturuculara daha fazla esneklik sunulacak.

YouTube, kısa video platformu Shorts için önemli güncellemeler sunuyor. Kullanıcıların en çok istediği özelliklerden biri olan video uzunluğu, artık üç dakikaya çıkarılıyor. Yeni düzenleme 15 Ekim’den itibaren devreye girecek.

TikTok’un uzun video seçenekleriyle rekabet edebilmek için yapılan bu güncelleme, YouTube’un kısa video formatını daha cazip hale getirme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İçerik üreticileri, YouTube’un tanıttığı yeni şablon özelliği sayesinde videolarını trend seslerle daha hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilecek. Kullanıcılar, mevcut içeriklerden ilham alarak kendi videolarını daha pratik bir şekilde oluşturma imkânı bulacaklar.

YouTube’un bu adımları, platformu daha cazip hale getirmek için attığı önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor. Uzun formatlı içeriklere ilgi duyan kullanıcıları da göz önünde bulunduran YouTube, “Daha az Shorts göster” seçeneği ile ana sayfalarında daha az kısa video görecek. Böylece içerik çeşitliliğini artırarak kullanıcı beklentilerine daha iyi yanıt verebilecek.