Mastercard,Titreşimli Geri Bildirim ile Kimliğini Geliştiriyor

Son yıllarda marka kimliğine farklı duyuları entegre eden Mastercard, özgün bir titreşim ritmini marka imzalarından biri haline getirmeyi başardı.

Mastercard, 2016’dan bu yana kurumsal kimliğinde ve marka pozisyonunda tüm duyulara hitap eden yenilikçi bir pazarlama iletişimi yürütüyor. Logosunu güncellemesiyle başlayan bu dönüşümü SXSW 2022’de, Mastercard’ın Chief Marketing and Communications Officer’ı ve Healthcare Başkanı Raja Rajamannar’dan dinlemiştik. Görme ve işitmenin yanı sıra diğer duyulara da odaklanan deneyimler sunan Mastercard, kullanıcıları titreşimli geri bildirimle bilgilendirerek deneyimini zenginleştiriyor.

Apple Pay ve Google Pay gibi NFC tabanlı mobil ödeme sistemlerinde, temassız kredi kartı ödemelerinde olduğu gibi işlemin ne zaman gerçekleştiğini anlamak, sosyal etkileşimde birkaç saniyelik donma ve tıkanmalara yol açıyor. Bu anlarda yaşanan pürüzleri gidermek ve marka kimliğini farklı duyularla konumlandırarak bilinirliği artırmak, yeni bir pazarlama alanı da yaratıyor.

Netflix’in Tudum’uyla başlayan sesli logo trendinde TikTok, Wikipedia gibi birçok farklı şirketin de yer aldığını görüyoruz. Ayrıca, giyilebilir ürünler ve akıllı telefonlar için farklı durumlara uygun titreşim ritimleri ve döngüleri, kullanıcıların gelen bildirimleri veya uyarıları tanımasını sağlıyor.

Mastercard’ın temassız ödemelerde sunduğu farklı titreşimli geri bildirim, kullanıcıların ödemenin onaylandığı anı sürekli takip etmeye çalışmadan, basit bir titreşimle yanıt almasını kolaylaştıran bir özellik sunuyor.