Panasonic Energy’den 2024 Entegre Raporu

Panasonic Group’un bir alt kuruluşu olan Panasonic Energy, şirketin 2024 Entegre Raporu ile Panasonic Energy’nin sürdürülebilirlikteki kararlı adımlarını ve bu yolda elde ettiği başarıları gözler önüne seriyor. Kazu Tadanobu, Panasonic Energy CEO’su, “İnsan mutluluğu ile sürdürülebilir çevreyi çatışmadan uzak bir şekilde uyumlaştırmayı amaçlıyoruz” diyerek şirketin misyonunu vurguluyor.

Bataryaların Yeşil Gelecekteki Rolü

Bataryalar, yenilenebilir enerji kaynaklarının depolanmasını sağlayarak enerji şebekelerinin istikrarını desteklerken, elektrikli araçlar ve ağır makinelerde de fosil yakıtların yerini alıyor. Panasonic Energy, geliştirdiği bataryalarla daha yeşil bir dünya için sürdürülebilir çözümler sunmaya devam ediyor. Özellikle lityum-iyon batarya teknolojisinde 30 yıllık bir deneyime sahip olan şirket, bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor.

Toplumsal İnisiyatifler

Panasonic Energy, yalnızca çevreyi korumakla kalmıyor, aynı zamanda çalışanlarının refahını artırmak ve insan hakları konusunda adımlar atıyor. Şirketin Hindistan’daki tesisinde bir hastane odasının genişletilmesi ve yerel okullara yapılan çeşitli desteklerle, toplumsal katkılarını global ölçekte sürdürüyor. Ayrıca, 120.000 güneş enerjili lamba bağışı ile Asya ve Afrika’daki elektrik erişimi olmayan bölgelerde eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine katkı sağladı.

Karbonsuz Üretim

Panasonic Energy, dünya genelinde 14 fabrikasında sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı başardı. Şirket, bu başarıyı yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokarak ve enerji tasarrufunu teşvik ederek elde etti. 2023 yılında Japonya’da başlattığı kuru pil geri dönüşüm projesi ile elektronik atıkların güvenli geri dönüşümüne yönelik önemli adımlar atıyor. Ayrıca, 2024 yılında Subaru ve Mazda ile iş birliği anlaşmaları imzalayarak yerel tedarik süreçlerini hızlandırdı.