Visa, Ödeme Koruma Firması Featurespace’i Satın Aldı

Portrait of businessman working in evening in office using modern digital technologies, generated AI

Visa, yapay zeka tabanlı ödeme koruma teknolojisi geliştiren Featurespace’i satın aldığını duyurdu. Bu adım, Visa’nın güvenlik çözümlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Finans sektörünün önde gelen firmalarından Visa’nın, geçtiğimiz yıl üretim odaklı yapay zeka şirketlerine 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurulmuştu. Geçen 1 yılın ardından Visa, yapay zeka alanında yeni bir satın alma ile yeniden gündeme geldi.

Visa’nın yaptığı açıklamaya göre, şirket yapay zeka tabanlı ödeme koruma teknolojisi geliştiren Featurespace’i satın alıyor. Ancak, anlaşmanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Şirkete yakın kaynaklar, bu satın almanın 700 ila 950 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğunu belirtiyor.

Bu satın alma işleminin gerekli onayların alınmasının ardından 2025 yılında tamamlanması öngörülüyor. Visa, Featurespace’i dolandırıcılık tespiti ve risk skorlama çözümlerini geliştirmek amacıyla bünyesine kattığını belirtti.

Featurespace, yapay zeka teknolojisi sayesinde gerçek zamanlı ödeme koruma çözümleri sunuyor. Şirket, bugüne kadar toplamda 108 milyon dolar yatırım aldı. Featurespace’in yatırımcıları arasında Imperial Innovations, TTV Capital, Highland Europe, Future Fifty, Insight Partners, MissionOG ve Chrysalis Investments yer alıyor.

Featurespace’in müşteri portföyünde HSBC, NatWest, TSYS, Worldpay, Danske Bank, Edenred, Permanent TSB ve Akbank gibi önde gelen firmalar bulunuyor.