KAGİDER’in Sürdürülebilirlik Yolculuğu

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), kadın girişimciliğini destekleyerek iş dünyasında kadınların görünürlüğünü artırmaya yönelik projelerini ve iş birliklerini Sürdürülebilirlik Raporu ile kamuoyuyla paylaştı. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, 22 yıllık süreçte binlerce kadına dokunarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik gücünü artırma yolunda önemli adımlar attıklarını belirtti.

110 Milyar Dolarlık Ciro ve 250 Bin Kişilik İstihdam Gücü

KAGİDER’in Türkiye ekonomisine katkıları dikkat çekici. Esra Bezircioğlu, derneğin 46 sektörden 500’ü aşkın üyesi ile 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne ulaştığını ifade etti. Dernek, kadın girişimciliğini desteklemenin yanı sıra iş dünyasında kadın çalışan oranlarını artırarak önemli bir etki yarattı.

Küresel Platformlarda Türkiye’yi Temsil Ediyor

KAGİDER, uluslararası platformlarda da Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nde Türkiye’yi temsil eden genişleme aday ülke üyelerinden biri olarak seçilen KAGİDER, aynı zamanda EBRD komitesine seçilen tek Türk derneği. Bezircioğlu, bu başarıların KAGİDER’in etkisinin dünya genelinde yayıldığının en önemli kanıtı olduğunu vurguladı.

Kadın Girişimcilerin Dijitalleşme Süreçleri Destekleniyor

KAGİDER, bugüne kadar 162 paydaş şirket ile 80 projeyi hayata geçirdi. Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol, kadın girişimcilerin dijitalleşme süreçlerine destek verdiklerini, kadınların liderlik kapasitelerini geliştirmek için projeler yürüttüklerini belirtti. Ayrıca kadınların finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve fırsat eşitliği sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

KAGİDER, “Kadın, Toplum, Dünya ve Gelecek” odağında sürdürülebilir bir dünya için projeler üretmeye devam ediyor. Esra Bezircioğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve daha yaşanabilir bir dünya için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.