Johnnie Walker, Kâğıt Şişe Denemelerine Başladı

Dünyaca ünlü İskoç viski markası Johnnie Walker, çevre dostu ambalaj seçenekleri geliştirme konusunda önemli bir yeniliğe imza atıyor. Şişecam ile iş birliği yaparak dünyanın en hafif 70 cl cam şişesini geliştiren marka, şimdi de %90 kâğıttan üretilmiş yeni bir şişeyi denemeye başladı. Bu inovatif ambalaj, geleneksel cam şişelere kıyasla %47 daha az karbon emisyonu sağlıyor.

Edinburgh’da Sürdürülebilir Ambalaj Denemesi

Johnnie Walker’ın ünlü Black Label viskisi için geliştirilen bu kâğıt şişeler, 25 Eylül – Ekim ortası arasında Edinburgh’daki Johnnie Walker Princes Street’te denenecek. Bar ortamında test edilen 250 adet şişe, tüketiciler tarafından görülebilecek ancak satışa sunulmayacak.

Daha Hafif ve Çevre Dostu

Kâğıt şişeler, cam şişelere göre %60 daha hafif. İç kısmında kullanılan ince plastik astar, geri dönüşüm sürecine zarar vermiyor. Şu an için şişe kapağı geri dönüştürülemese de, marka bu konuda yeni ve sürdürülebilir alternatifler üzerinde çalışıyor.

Johnnie Walker’ın Sürdürülebilirlik Hedefleri

Johnnie Walker, çevreye duyarlı ambalaj teknolojileriyle lüks içecek sektöründe sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor. Daha önce Baileys için de benzer bir kâğıt şişe denemesi yapan marka, bu şişelerin gelecekte ticari olarak piyasaya sürülmesini hedefliyor. Aynı zamanda, dünyanın en hafif 70 cl cam şişesi olan Blue Label Ultra da piyasaya tanıtıldı.