Konya’da Türkiye’nin En Büyük Yeşil Sanayi Zirvesi Düzenlenecek

Konya, 25 Eylül’de Türkiye’nin en büyük yeşil sanayi zirvesine ev sahipliği yapacak. Zirve, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 3. Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi hakkında bilgi verdi. Büyükeğen, zirvede yeşil dönüşümün sanayi üzerindeki etkileri ve finansman süreçlerinin ele alınacağını belirterek, sanayiciler ve konuya ilgi duyan herkesi davet etti.

Zirvenin Konya sanayisi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Büyükeğen, Konya’nın en önemli ihracat pazarlarının başında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin geldiğini belirtti. Büyükeğen, “İhracatımızın %30’unu AB ülkelerine yapıyoruz. Bu ülkeler, 2030’a kadar karbon salınımını %55 azaltmayı ve 2050’de karbon sıfır olmayı hedefliyor. Bu nedenle, Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sanayicilerimizi yakından ilgilendiriyor.

Konya Sanayi Odası olarak, sanayicilerimizin yeşil dönüşüm sürecine daha hızlı uyum sağlamaları ve AB başta olmak üzere ihracat pazarlarımızdaki rekabetçiliklerini korumaları için yoğun bir çalışma programı yürütüyoruz. Bu yıl 3. düzenleyeceğimiz Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi, bu çabaların öncüsü olacak,” dedi.

3 farklı oturumda gerçekleştirilecek zirvede yeşil dönüşüm süreçlerinin tüm yönlerinin ele alınacağını belirtti. Büyükeğen, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayesinde, Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle düzenleyeceğimiz zirvede, alanında uzman konuklarımızla 3 farklı oturum gerçekleştireceğiz. Panelistlerimiz, Türk sanayisinin yeşil dönüşümü, sınırda karbon düzenlemesi, yeşil finansman, yatırım ve sürdürülebilirlik konularında önemli bilgiler paylaşacak. Konyalı sanayicilerimizi ve konuya ilgi duyan herkesi zirvemize bekliyorum,” dedi.

25 Eylül 2024’te Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 3. Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi için kayıtlar kso.org.tr adresinden yapılabilir.