Borusan Grubu Entegre Faaliyet Raporu ile Uluslararası Arenada

Borusan Grubu, 2023 Entegre Faaliyet Raporu ile dünya çapında prestijli iki organizasyon olan LACP Vision Awards ve ARC Awards’tan toplamda beş ödül kazanarak büyük bir başarı elde etti. Grup, bu kapsamlı raporla hem finansal hem de sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik çalışmalarını detaylı bir şekilde ortaya koyarak dikkat çekti.

LACP Vision Awards’a katılan Borusan, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz ödülle büyük bir başarı yakaladı. 1000’in üzerinde şirketin katıldığı bu yoğun rekabet ortamında Borusan, entegre faaliyet raporlamasıyla fark yarattı.

Borusan, ARC Awards’ta da başarılarına bir yenisini ekleyerek, “Çok Uluslu Holding” kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü. Bu ödül, Borusan’ın küresel pazardaki gücünü ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını bir kez daha tescilledi.

Sürdürülebilirlikte Öncü Vizyon

Borusan, Türkiye’de 80 yıllık mirasıyla 3 kıtada, 5 ana faaliyet alanında 14 bini aşkın çalışanıyla faaliyet göstermeye devam ediyor. Grup, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve insana yatırım gibi temel değerlere bağlı kalarak, gelecek nesillerin kaynaklarını koruma hedefiyle ilerliyor.

Sürdürülebilirlik Raporlamasında İlkler

Borusan, 2008’de ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlayarak bu alanda öncü adımlar attı. 2021’de ise Türkiye’de holdingler arasında ilk entegre faaliyet raporu yayımlayan şirket oldu. Borusan, sürdürülebilir iş modeli ile 78 finansal olmayan performans göstergesi için sınırlı güvence beyanı alarak bu raporu ileriye taşıdı.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, şirketin 80 yıllık mirasını geleceğe taşıdıklarını vurgulayarak, “200 yıl ve ötesine varlığını sürdüren bir grup olma vizyonu ile ilerliyoruz,” dedi. Sürdürülebilirlik stratejilerini entegre ettikleri iş modelleri ve raporlama başarılarıyla uluslararası arenada takdir topladıklarını belirtti.