Elektrikli Araçlar için Kameralı Şarj Sistemi Geliştirildi

ABD’li Revel ve Juice, elektrikli araçları kamerayla otomatik tespit edip şarj işlemini başlatan yenilikçi bir sistem geliştirdi.

Günümüzde elektrikli araçları şarj etmek için her şirketin ayrı uygulamasını yüklemek ve kayıt olmak gerekiyor. Şarj işlemini başlatmak için QR kodu veya kart okutmak da şart. Çok sayıda şarj istasyonu işletmecisi olması bu durumu kullanıcılar için büyük bir yük haline getiriyor.

Bu soruna çözüm arayan paylaşımlı yolculuk hizmeti sağlayan Revel, çözümü kameralarla buldu ve Juice ile ortaklık kurdu. Yeni sistemde, şarj istasyonlarına yerleştirilen kameralar ve makine öğrenimi kullanılarak aracın modeli ve plakası belirleniyor.

İlk kayıt sonrası sürücünün ekstra işlem yapmasına gerek kalmadan şarj başlatılıyor. Uygulama indirme, kredi kartı veya QR kod okutma gerekmiyor. Tesla Supercharger’lar gibi, şarj soketini takınca sistem otomatik olarak aracı tanıyıp şarjı başlatıyor.

Kaydolma işlemi de oldukça kolay. İstasyondaki QR kodunu taradığınızda bir web sayfası açılıyor. Juice, aracınızın plakasını kaydetmek için telefonunuzun kamerasına erişim talep ediyor. Ardından, kredi kartı veya Apple Pay, Google Pay gibi ödeme yöntemlerinden birini seçiyorsunuz. Şarj işlemini başlatmak için tek yapmanız gereken aracınızı fişe takmak oluyor.

Revel, geçen ay New York’taki 3 şarj noktasına Juice teknolojisini entegre etti. O tarihten bu yana, platformda 1.100’den fazla aktif sürücü ile 6.000’den fazla şarj seansı gerçekleştirildi. Şirket, bu teknolojiyi yakında 200 şarj noktasına daha getirmeyi planlıyor.