Intel, Amazon Web Services için Yapay Zeka Çipi Üretecek

Intel, Amazon Web Services (AWS) ile stratejik iş birliğini genişlettiğini ve Amazon Web Services için özel bir yapay zeka çipi üreteceğini açıkladı.

Intel ve AWS’nin, çok yıllık ve milyarlarca dolarlık bir anlaşma kapsamında, özel çip tasarımlarına ortak yatırım yaptıkları belirtildi. Açıklamada, bu iş birliği kapsamında Intel’in AWS için özel bir yapay zeka çipi üreteceği ifade edildi.

Açıklamada, bu iş birliğinin Intel ve AWS’nin ABD’deki yarı iletken üretimini hızlandırma ve Ohio’da güçlü bir yapay zeka ekosistemi oluşturma taahhütlerini öne çıkardığı belirtildi.

AWS’nin 2015’ten bu yana Ohio’da yaptığı 10,3 milyar dolarlık yatırımın yanı sıra, Central Ohio’daki veri merkezi operasyonlarını genişletmek için 7,8 milyar dolar daha yatırım yapmayı planladığı kaydedildi.

Intel’den yapılan bir diğer açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin “Güvenli Bölge” programı kapsamında, ileri teknoloji yarı iletkenlerin güvenilir üretimini genişletmek amacıyla CHIPS ve Bilim Yasası çerçevesinde 3 milyar dolara kadar doğrudan fon sağlayacağı bildirildi.