GM ve Hyundai, Elektrik ve Hidrojen Araçlar için İş Birliği Yaptı

Elektrikli ve hidrojenli otomobillerdeki ortaklıklara GM ve Hyundai de katıldı. İki dev, bu alanda iş birliği yapacak.

Otomotiv sektöründe firmaların iş birliği yapmasına sıkça tanık oluyoruz. Elektrikli araçlarda, araç geliştirmek ve batarya maliyetlerini düşürmek amacıyla ortaklıklar kuran şirketler arasında şimdi de Hyundai ve GM yer alıyor. İki dev firma, elektrikli ve hidrojenli araçlar için ortak çalışma kararı aldıklarını duyurdu.

General Motors ve Hyundai, iş birliğiyle hem binek hem de ticari araçlar geliştirecek. Bu araçlardan bazıları elektrikli, bazıları ise hidrojen yakıt olacak. Ayrıca iki firma, ham batarya maliyetlerini düşürmek için ortaklaşa çalışacak.

İki firma tarafından yayımlanan bildiride, “maliyetleri azaltmak ve müşterilere daha geniş bir araç ve teknoloji yelpazesi sunmak için birbirini tamamlamak” ve “güçlü yönleri kullanmanın yollarını aramak” amaçlandığı vurgulandı.

Burada dikkat çeken nokta, iki firmanın hızlı olma konusuna verdiği önem. Elektrikli otomobil sektöründe son dönemde bir yavaşlama gözlemleniyor. Ucuz modellerin eksikliği ve yüksek faizli krediler, elektrikli otomobillere olan talebi azaltıyor.

General Motors, Kuzey Amerika pazarında elektrikli araç geçişi için agresif bir politika izliyor. GM’in Chevy Silverado, Equinox, Blazer, Cadillac Lyriq, Hummer ve GMC Sierra gibi markalarının elektrikli modelleri mevcut. Hyundai ise Kia EV6 ve EV9 gibi elektrikli araçlar sunuyor.