Cypher Games, 10 Milyon Dolar Yatırım Aldı

İstanbul merkezli Cypher Games, Raine Group öncülüğünde düzenlenen tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna, Play Ventures, 500 Emerging Europe, Candy Crush’ın kurucusu Riccardo Zacconi, Activision Blizzard’ın eski başkan yardımcısı ve King’in eski yönetim kurulu başkanı Humam Sakhnini, Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit ve Light & Wonder’ın eski CEO’su Barry Cottle da katıldı.

Cypher Games, aldığı bu yatırımı, ekiplerini 2 katına çıkarmak ve 2025’in ilk yarısında gerçekleştirecekleri ilk match-3 türü oyunun global lansmanına hazırlık için kullanmayı planlıyor. Cypher Games kurucu ortağı ve CEO’su Anıl Şimşek, “Son iki yıldır doğru ürünü tanımlamaya ve en iyi şekilde geliştirmeye odaklandık. Şimdi bu yatırım ile global pazara çıkışımızı hızlandıracağız” dedi.

Kullanıcı beklentileri, teknolojinin gelişimi ve adaptasyonuyla sürekli değişiyor ve bu da sektörün daha fazla oyuna yer açacağına işaret ediyor. Artık kullanıcılar sadece hareketli ve eğlenceli dünyalar değil, diğer kullanıcılarla etkileşim de istiyor. Doğru fikirler en iyi şekilde hayata geçirildiğinde, başarının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz” dedi.

Anıl Şimşek, oyun üretim süreçlerini ise şu şekilde açıkladı: “Disney’in animasyon stüdyosu Pixar’ı örnek alıyoruz. Ortamların canlılığına ve oyuncuların bu ortamlardaki karakterlerle kurdukları duygusal bağa büyük önem veriyoruz. Ana hedefimiz, oyuncuların 5-10 yıl boyunca keyifle oynayabileceği mobil oyunlar üretmek. Bu amaca ulaşmak için gelecekteki oyuncu beklentilerini öngörerek daha yüksek bir üretim kalitesi standardı belirlemeye çalışıyoruz” dedi.