PwC, ABD Biriminde İşten Çıkarmalara Gidiyor

Wall Street Journal’ın haberine göre PwC (PricewaterhouseCoopers), ABD’de yaklaşık 1.800 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Bu karar, şirketin 2009’dan bu yana gerçekleştirdiği ilk resmî işten çıkarma olacak.

PwC’den 1.800 Kişilik İşten Çıkarma

PwC, ABD’deki danışmanlık işlerinde yaşanan talep azalması nedeniyle teknoloji grubunu yeniden yapılandırmaya gidiyor. Bu süreçte, danışmanlık, ürün ve teknoloji operasyonlarındaki çalışanlar etkilenecek. Toplamda 1.800 kişinin işten çıkarılacağı bu süreç, PwC’nin ABD’deki işgücünün %2,5’ini oluşturuyor.

“Geleceğe Yatırım Yapıyoruz”

PwC ABD Birimi Lideri Paul Griggs, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, bu işten çıkarmanın şirketin kaynaklarının küçük bir bölümünü etkileyeceğini belirtti. Griggs, “Şirketimizi geleceğe hazırlıyoruz ve yatırım yapma kapasitemizi artırıyoruz,” dedi. Ayrıca bu adımların bugünün ve geleceğin pazar fırsatlarına uyum sağlamak amacıyla atıldığını vurguladı.

PwC, ABD biriminde 2009’dan bu yana ilk resmî işten çıkarmayı gerçekleştirecek. Şirket, daha önce 2017’de yeniden yapılanma kapsamında bazı çalışanlarına yeni pozisyonlar teklif etmiş, bu teklifi kabul etmeyen çalışanlarla yollarını ayırmıştı. PwC, son iki yılda ABD’de kimseyi işten çıkarmadığını ve Big Four içinde bu adımı atmayan tek şirket olduğunu belirtti.

Big Four’da İşten Çıkarmalar Artıyor

PwC’nin rakipleri de benzer işten çıkarma kararları aldı. EY, Nisan 2023’te ABD’de 3 bin kişiyi işten çıkarırken, Deloitte 1.200 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı. KPMG de Haziran 2023’te ABD’de 3 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.