Borusan Ventures İlk Yatırımını Yaptı

Borusan Grubu‘nun kurumsal girişim sermayesi kolu Borusan Ventures, Almanya merkezli yapay zekâ destekli otomotiv platformu DC Connected’a 2,1 milyon euroluk tohum turunda yatırım yaptı.

DC Connected

Borusan Ventures, 2023 yılının Mayıs ayında faaliyete geçtikten sonra ilk yatırımını gerçekleştirdi. Almanya merkezli yapay zekâ tabanlı platform DC Connected’a yapılan 2,1 milyon euroluk yatırımda, Venpace, Atlas Ventures, APX ve Bloomhaus Ventures gibi diğer yatırımcılar da yer aldı.

Otomotivde Yapay Zekâ Dönemi

DC Connected, araçlardan elde edilen canlı verilerle satış sonrası hizmetleri iyileştirmeyi hedefliyor. Şirketin geliştirdiği çok markalı (multi-brand) platform, Sanal Teknisyen aracılığıyla araçla ilgili sorunları teşhis ediyor ve çözüm üretiyor. Bu sayede araç sahiplerine uzaktan yardım, akıllı teşhis gibi hizmetler sunuluyor.

Borusan Ventures Kurucusu ve Borusan Grubu 3. nesil hissedarlarından Defne Kocabıyık Narter, yatırımın Borusan Grubu’nun uzun vadeli hedeflerine katkı sağladığını belirtti. Narter, “DC Connected’ın yapay zekâ tabanlı çözümü, Borusan Otomotiv’in sunduğu hizmetleri ve müşteri deneyimini iyileştirecek,” dedi.