Flo Group, Vodafone’un Kırmızı Çizgi Uygulamasını Kullanıyor

Vodafone’un cinsiyet eşitliği için geliştirdiği ‘Kırmızı Çizgi Dilde Dönüşüm Projesi‘, Flo Group tarafından kullanılmaya başlandı.

Vodafone’un açıklamasına göre, toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Kırmızı Çizgi projesi yaygınlaşıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında dilde dönüşümü hedefleyen bu proje, Flo Group tarafından da uygulanmaya başlandı. Proje, çalışanların konuşma ve yazışma dillerinde daha cinsiyet eşitliği gözeten terimler kullanmalarını teşvik etmeyi hedefleniyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, “Kırmızı Çizgi, yazışmalarda sıkça kullanılan ve toplumsal cinsiyet eşitliğiyle örtüşmeyen kelimeleri tespit ederek, daha eşitlikçi karşılıklar sunuyor. Bu sayede iş süreçlerimizde ve günlük dilimizde daha bilinçli kelimeler seçiyoruz. Proje, kurumsal hayatta başka organizasyonlar için de ilham kaynağı oldu. Şimdi, Flo Group çalışanlarının kullanımına sunduk. Vodafone olarak, daha eşit bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Flo Group Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi Lideri ve Aksesuar Kategori Direktörü Didem Balcı, “Toplumsal cinsiyet eşitliği için dilimizi değiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Kırmızı Çizgi Dilde Dönüşüm projesini çalışma arkadaşlarımız için kullanılabilir hale getirmekten memnuniyet duyuyoruz. Ayrımcı ifadeler yerine daha kapsayıcı dil kullandığımızda toplumsal cinsiyet eşitliğine bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Komitemizle birlikte, sözlü ve yazılı iletişimde cinsiyet odaklı dilin ortadan kaldırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.