Volvo, Elektrikli Araç Üretimini Hızlandırıyor

İnşaat sektöründe elektrikli araçlara olan ilgi hızla artarken, Volvo da bu alanda büyük bir adım attı. İsveç’in Arvika kentindeki Volvo tesisleri, 2023 yılında başlanan 65 milyon kron (214 milyon 475 bin TL) maliyetli genişleme projesiyle büyütüldü.

Arvika Tesisleri Elektrifikasyon için Yeniden Yapılandırıldı

Yeni tesis, mevcut yapıyla entegre bir şekilde iş akışının son kısmını üstlenecek. Yükleyici araçlar, burada tamamlanacak ve test edilecek. Bu yeni düzenleme hem içten yanmalı hem de elektrikli araçların aynı montaj hattında üretilmesini sağlayarak tesislerin verimliliğini artıracak.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg, yeni tesisle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni tesis, sürdürülebilir çözümler üzerine inşa edilmiş bir geleceğin ilham kaynağı. Elektrifikasyona geçişi destekleyen sanayi değişiminde ön saflarda yer almaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Arvika Genel Müdürü Mikael Liljestrand, “Elektrifikasyonu sürdürmek ve elektrikli tekerlekli yükleyici portföyümüzü genişletmek için büyük bir fırsata sahibiz. Bu sadece endüstrimiz değil, toplumumuz üzerinde de olumlu bir etki yaratacak” diyerek sürdürülebilir bir geleceğe yönelik taahhütlerini vurguladı.