Tesla, Kablosuz Şarj Teknolojisine Ait Patent Aldı

Tesla, Robotaksi hizmetini iki ay daha ertelediğini duyurdu. Elon Musk, bu açıklamada “başka bir şeyler gösterebileceklerini” belirtmişti. Görünüşe göre bu yeni özelliklerin ilki, şarj sistemlerine odaklanacak.

Kablosuz Şarj Patenti

Tesla’nın Robotaksi için geliştirdiği kablosuz şarj sistemi patenti, bağımsız patent araştırmacısı SETI Park tarafından keşfedildi. Şubat 2024’te dosyalanan ve 6 Eylül 2024’te yayımlanan WO2024182372 numaralı patenti ayrıntılarıyla birlikte X üzerinden paylaşıldı. Bu patent, yere yerleştirilen bir şarj pedi ve bağlantılı bir duvar kutusu içeren kablosuz şarj sistemini tanımlıyor. Sistem, kablosuz şarj teknolojilerindeki değişkenlikleri tahmin edip uyum sağlama yeteneğine sahip.

Tesla’nın Şarj Teknolojileri ve Yatırımları

Bu patent, Tesla’nın kablosuz şarj teknolojileri konusundaki ilk girişimi değil. Şirket, geçtiğimiz yıl bu alanda 76 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Tam otonom sürüş teknolojisi ile birlikte gelen Tesla Robotaksi, insan müdahalesini minimuma indirgemeyi amaçlıyor. Bu yeni şarj teknolojisinin, Robotaksi modelinin sıradışı bir lansmanla tanıtılması bekleniyor.

Cybertruck’ta Endüktif Şarj Başlıkları

Kablosuz şarj teknolojisi sadece Robotaksi için değil. Tesla çalışanlarına özel servis el kitabında, Cybertruck modellerinde önceden yerleştirilmiş Inductive Charging Headers (Endüktif Şarj Başlıkları) bulunduğu keşfedildi. Bu teknoloji, Tesla’nın genişleyen şarj altyapısının bir parçası olarak dikkat çekiyor.