ACTIO Mobilite Teknolojileri, 120 Milyon TL Yatırım Aldı

Driventure, Devinno Teknoloji ve Altınay Elektromobilite ortaklığında kurulan ACTIO Mobilite Teknolojileri, Letven Capital bünyesindeki PREO GSYF’den 120 milyon TL yatırım aldı. Şirket, bu yatırımla birlikte çevre dostu ve yüksek performanslı mobilite çözümleri geliştirme hedeflerini daha da ileriye taşıyacak.

Rakun Projesi ile Ortaklık

ACTIO, Ford Otosan’ın 2021 yılında başlattığı Rakun projesi ile iş birliği içinde doğdu. Elektrikli ve teknolojik araçlar üretme hedefiyle yola çıkan ACTIO, 2025’in ikinci yarısında uygun maliyetli araçlarını kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Şirket, kısa vadede üretim sürecinde büyümeyi hızlandırmayı ve uzun vadede 2030 yılına kadar global mobilite pazarlarında önemli bir oyuncu olmayı planlıyor.

“Karada, Havada ve Denizde Mobilite Çözümleri Sunacağız”

ACTIO Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Anıl, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, karada, havada ve denizde çevre dostu mobilite çözümleri üretmeyi hedeflediklerini belirtti. 2025 yılında ACTIO ürünlerinin yollarda olacağını vurgulayan Anıl, 2030 yılına kadar Türkiye’nin lider mobilite firması olma misyonuyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Global Pazar Hedefi

Aldığı 120 milyon TL’lik yatırım sayesinde ACTIO, üretim süreçlerinde hız kazanmayı ve uluslararası pazarlara açılmayı hedefliyor. Bu yenilikçi mobilite çözümleri, elektrikli araçlar pazarında ACTIO’yu önemli bir aktör haline getirecek.