Vestel, IFA’da Geleceğin Teknolojilerini Sergiledi

Vestel, bu yıl 32. kez katıldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2024), sürdürülebilir geleceğe katkı sağlayan ürünleriyle büyük beğeni topladı.

Vestel, en iyi tasarım ve teknolojilerini yapay zeka ile birleştirdiği fuar deneyiminde, ziyaretçilerine yeni nesil çözümler sundu. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen etkinlikte, 3.000 metrekarelik standıyla dikkat çeken Vestel, sürdürülebilir üretim anlayışı ile enerji ve su tasarrufu sağlayan, kullanıcı dostu beyaz eşya, tüketici elektroniği ve küçük ev aletleri ile öne çıktı.

“Yenilikçi teknolojiler geliştirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel CEO’su Ergün Güler, sürdürülebilirliği sadece bir hedef olarak değil, şirketin kurum kültürünün bir parçası olarak gördüklerini belirtti. Güler, vizyoner yaklaşımları sonucunda geliştirdikleri akıllı yaşam çözümleriyle hem hayatı kolaylaştıran hem de çevresel sorumlulukları yerine getiren yenilikçi teknolojiler sunduklarını ifade etti.

Güler, “Vestel Akıllı Yaşam uygulaması, kullanıcıların Vestel cihazlarını sadece kontrol etmelerini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda evlerindeki enerji ve su tüketimini optimize ederek sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor. Yapay zeka destekli bu özellikler, ev işlerini kolaylaştırırken çevresel etkileri de en aza indirmeye yardımcı oluyor. Her ürünümüz, yalnızca estetik anlamda değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için attığımız somut adımların bir simgesi olarak öne çıkıyor” dedi.

Ayrıca, Vestel’in Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi ile iş birliği yaparak yapay zeka teknolojilerini entegre ettiklerini ve bu sayede kullanıcıların hayatını daha verimli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Güler, bu vizyonun Vestel’i ev teknolojilerinde global bir lider olma hedefine bir adım daha yaklaştırdığını vurguladı.

Vestel’in, dünya çapındaki markalarla Home Connectivity Alliance (HCA) ve Connectivity Standard Alliance (CSA) üyelikleriyle farklı ürün ve markaları ekosistemine dahil ettiğini dile getiren Güler, “Bu teknolojilerimizi destekleyecek yapay zeka çözümlerini yakından takip ediyor ve geleceğin teknolojilerine yön vermek amacıyla Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi gibi ekosistemlerde aktif rol alıyoruz. Vestel ayrıca, iş süreçlerini iyileştirmek ve mükemmelleştirmek amacıyla şirket içi kullanım için bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde de çalışıyor” ifadelerini kullandı.