Getir, Yeni Yapılanma Sürecinde

Rekabet Kurumu’nun paylaştığı son bilgilere göre, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi‘nin kontrolü, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınmak üzere resmi başvuruda bulunuldu. Bu gelişme, Getir’in Haziran ayında aldığı 250 milyon dolarlık yatırım sonrasında başlayan yeniden yapılanma sürecinin önemli bir adımı olarak öne çıkıyor.

Haziran ayında Getir, 250 milyon dolarlık yatırım almış ve bu yatırımın ardından Türkiye’deki online market ve yemek teslimat işinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company’e geçmişti. Nazım Salur ve Getir’in kurucuları ise yeni yapılanma sonrası oluşan grupta azınlık hisselerine sahip olmaya devam etmiş ve yönetim kurulunda yer almışlardı.

Bu süreçte, Mubadala’nın çoğunluk hisselerine sahip olduğu Getir Türkiye’nin CEO’luk görevine Batuhan Gültakan atanmıştı.

Yapılanma kapsamında yeni bir grup oluşturulmuştu. Nazım Salur ve Getir’in kurucularının büyük ortak olarak yöneteceği bu yeni grup; n11, GetirBiTaksi, GetirAraç, Getirİş ve New York’ta faaliyet gösteren FreshDirect gibi farklı e-ticaret ve mobilite alanında hizmet veren şirketleri kapsıyordu. Bu yeni grupta Mubadala ve diğer yatırımcılar azınlık hissesine sahip olarak yer alıyordu.