DenizBank, Kendi Enerjisini Üretiyor

DenizBank, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji hedefleri doğrultusunda, kendi enerji tüketimini kendi karşılamaya odaklanan öz tüketim güneş enerjisi santrali (GES) projelerinin ilkini Erzurum Demirciköy’de hayata geçirdi.

Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atan DenizBank, Manisa’nın Demirci, Uşak’ın Ulubey ve Konya’nın Karapınar ilçelerinde kurulum aşamasında olan ve altı ay içinde tamamlanması planlanan üç yeni proje ile birlikte toplamda 26,47 MWp yıllık enerji tüketimini kendi üretimiyle karşılamayı hedefliyor.

Türkiye’nin dört bir yanına yayılacak bu çevreci projeler sayesinde üretilen enerji, DenizBank’ın genel müdürlük binası Deniz Kule, ülke genelindeki bölge müdürlükleri, 81 ilde bulunan şubeleri ve Veri Merkezi dahil olmak üzere tüm lokasyonlarının elektrik ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olacak.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, proje hakkında yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“Türkiye’de ‘kendi enerjisini üreten’ bir banka olmanın gururunu yaşıyoruz. Enerji verimliliği ve çevresel katkılarımızı artırmak amacıyla tasarruf odaklı bir ekosistem oluşturmak, hem bugünkü hem de gelecekteki nesillere karşı sorumluluğumuzun bir parçası. Bu vizyonla başlattığımız toplam 26,47 MWp kapasiteye sahip dört GES projesiyle, yenilenebilir enerji üretimi sayesinde hem kurumsal karbon ayak izimizi azaltıyor hem de ülkemizin enerji politikalarına katkıda bulunarak maliyetleri düşürüyor ve dışa bağımlılığı azaltıyoruz. DenizBank olarak, tarım sektörü ve su kaynaklarının korunması için yeşil ekonomi projeleri geliştirdik ve finansmana erişimi sınırlı olan kadın girişimcilere destek programları uyguladık. Bugün de sürdürülebilirlik stratejimizin temel unsurlarından biri olan yenilenebilir enerjiye yaptığımız bu yatırımlar, sorumluluğumuzun bir yansımasıdır. Banka olarak, fosil yakıtlara bağımlılığı ortadan kaldıran, karbondioksit emisyonlarını azaltarak çevresel duyarlılığın en iyi örneklerini sergileyen projeler ve uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”