Refabric, 1 Milyon 160 Bin Dolar Yatırım Aldı

Delaware merkezli Refabric, moda sektöründe yapay zekâ tabanlı yenilikler sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket, tohum öncesi yatırım turunu tamamlayarak 4 milyon 750 bin dolar değerleme üzerinden 1 milyon 160 bin dolar yatırım aldı.

Bu tura katılan yatırımcılar arasında Saran Holding, Pelin Akın, Yahya Ülker, Ebru Dorman, Allan Hakko ve Edis Görgülü gibi önemli isimler bulunuyor.

Refabric, yenilikçi araçlar arayan freelance moda tasarımcıları, yüksek kaliteli tasarım stüdyoları ve büyük ölçekli moda şirketlerine hitap eden bir platform olarak öne çıkıyor. Girişim, kullanıcılarına dakikalar içinde benzersiz tasarımlar oluşturma imkanı sunarken, moda dünyasının hızlı döngüsüne ayak uydurmayı hedefliyor. Platform, kullanıcılarına tasarım sürecini daha kişisel ve bilgiye dayalı hale getirebilecekleri özelleştirilmiş yapay zekâ çözümleri sunuyor.

Refabric’in geniş bir kurucu ortak ekibi bulunuyor. Kurucu Ortak ve CEO Begüm Doğru Öztekin liderliğindeki ekipte, Vogue Türkiye’nin eski genel yayın yönetmeni Seda Domaniç, yapay zekâ ve makine öğrenimi uzmanı Safiye Dinçtürk Turgut, başarılı girişimci Hakan Baş, 4129Grey’den tanınan Alemşah Öztürk ve pazarlama desteği sunan Mustafa Alpay gibi isimler yer alıyor.

Refabric’in Sundukları Hizmetler

Refabric, moda tutkunları, markalar ve tasarımcılara geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Platform, istemler, ilham görselleri, eskizler ve desenleri, farklı moda tasarım varyasyonları ile tercih edilen arka planlarda ve istenen model üzerinde sunarak yaratıcı süreçleri hızlandırıyor. Ayrıca yakın zamanda entegre edilen “photoshooting” özelliği sayesinde, markalar fotoğraf çekim süreçlerini de Refabric üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Moda Dünyasında Yenilikçi Çözümler

Refabric’in en büyük farkı, sadece moda alanında uzmanlaşmış yapay zekâ çözümleri sunması. Platform, moda markalarının geçmiş sezonlardaki satış verileri, popüler tasarımlar ve güncel trend analizleri gibi önemli verilere hızla erişim sağlayarak, koleksiyonların güncel ve geleceğe uygun şekilde tasarlanmasına olanak tanıyor. Bu sayede markalar hem verimliliği artırıyor hem de koleksiyonların son tüketiciye ulaşma hızını yükseltiyor.

Refabric’in İş Ortaklıkları

Refabric, dünya genelindeki önemli moda markalarıyla işbirliği yaparak uluslararası başarılarını sürdürüyor. Şirket, LVMH’in La Maison des Startups hızlandırma programına seçilerek Louis Vuitton, Christian Dior, Céline gibi global moda devleriyle bir yıl boyunca birlikte çalışma fırsatı yakaladı. Aynı zamanda Lanvin Group ile iş ortaklığı yapan Refabric, Lanvin, Sergio Rossi, Wolford, St John ve Caruso gibi markalarla koleksiyonlar hazırlayacak.

Refabric’in gelecekteki hedefleri arasında, yapay zekâ destekli tasarım sürecini doğrudan üretimle bağlayarak daha verimli ve hızlı çözümler sunmak yer alıyor. Girişim, şu anda 2D tasarımları üretime hızlı bir şekilde entegre edebilmek için teknik föyleri hazırlama sürecinde. Ayrıca, yapay zekâ tabanlı farklı pazarlama ve e-ticaret çözümleri geliştirerek müşteri portföyünü genişletmeyi planlıyor.