Devrim Yaratan Batarya: 48 Yıl!

Geleneksel bataryalardan 4 kat hızlı yüksek şarj ve deşarj hızları sunan yeni bir ev tipi batarya sistemi geliştirildi. Aynı zamanda 48 yıl kadar dayanabiliyor.

Alman üretici Energiekonzepte Deutschland (EKD), ev tipi enerji depolamada devrim yaratacak Ampere.StoragePro (ASP) adlı batarya sistemini tanıttı. Yeni sistem, performans, güvenlik ve dayanıklılıkta çığır açıyor.

Ampere.StoragePro’nun (ASP) en dikkat çekici özelliği, laboratuvar testleriyle kanıtlanmış 48 yıllık ömrü var. Sektör ortalaması ise yaklaşık 24 yıl. EKD, bu uzun ömrü, bataryanın ileri teknoloji ve güvenlik sistemlerine borçlu. ASP’nin entegre güvenlik sistemi, evdeki enerji ağını sürekli izleyerek voltaj, sıcaklık veya akımda düzensizlikler tespit ettiğinde otomatik olarak devreye girip bataryayı kapatıyor. Ayrıca, kısa devre ve hatalı kurulum gibi riskleri önceden algılayan sensörler de güvenliği artırıyor.

ASP’nin dayanıklılığı, prizmatik lityum demir fosfat (LFP) hücrelerin gücünden geliyor. Bu hücreler, 12.000’e kadar şarj döngüsüne dayanabiliyor ve toksik kimyasallar içermiyor. EKD, ASP için 10 yıl tam performans garantisi sunuyor ve bu sürenin sonunda bile bataryanın kapasitesinin büyük ölçüde korunacağını vurguluyor.

ASP, uzun ömrünün yanı sıra performansıyla da dikkat çekiyor. Geleneksel sistemlere göre 4 kat daha hızlı şarj ve deşarj sunan ASP, 20 kW’a kadar zirve deşarj kapasitesine sahip. 12 kW’lık 3 fazlı inverter, 3 bağımsız MPP takipçisi ve akıllı gölgeleme yönetim teknolojisi ile desteklenen sistem, enerji depolama performansını %20 artırabiliyor. 6 farklı versiyonu bulunan ASP, 6.6 kWh’dan 23.1 kWh’a kadar değişen depolama kapasiteleri sunuyor.