Apple, Siri Yerine Yeni Bir Asistan Geliştiriyor

Mark Gurman’a göre Apple, ev robotları için Siri’nin yerini alacak, üretken yapay zekâ destekli yeni bir dijital asistan geliştiriyor.

Birkaç ay önce araba projelerini bırakan Apple’ın yeni ürünü robotlar olarak şekilleneceği ortaya çıkmıştı. Bu konuda düzenli bilgiler paylaşılmakta. Yeni cihazın, masa üstüne yerleştirilip günlük işlerde yardımcı olacak bir ev robotu olması bekleniyor.

Yeni bilgiler doğrultusunda, Bloomberg’den güvenilir Mark Gurman, Apple’ın robotları için yeni bir yapay zekâ kişiliği geliştirdiğini açıkladı.

Gurman’ın kendi kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Apple robotlarında Siri yerine yeni bir asistan kullanmayı planlıyor. Bu amaçla tamamen farklı bir yapay zekâ kişiliği geliştirdiğini belirtti. Yeni arayüzün hem masa üstü robotlarda hem de gelecekteki robotik cihazlarda kullanılacağını da ekledi.

Apple’ın robotik projelerinin merkezinde, tamamen yeni bir kişiliğin oluşturulması yer alıyor. Siri, mevcut cihazlarda dijital asistan olarak görev yapıyor olsa da, şirket üretken yapay zekâ destekli insan benzeri bir arayüz üzerinde çalışıyor.